Hirdetés
Hirdetés

A britek fele újra népszavazna, ha nincs megállapodás az EU-val

2018. augusztus 11., 09:33
Cimkék
népszavazás
, Brexit

A határidő közeleg, megállapodás nincs, a brit polgárok felelősebben gondolkodnak, mint vezetőik: tartanának egy második népszavazást.

A YouGov közvélemény-kutató pénteken ismertetett felmérése szerint arra a kérdésre, hogy ha nem tud megállapodni kormányuk az Európai Unióval, kinek kellene döntenie arról, hogy az Egyesült Királyság maradjon-e vagy kilépjen, a megkérdezettek 50 százaléka válaszolta azt, hogy referendumon kellene dönteni. Huszonöt százalék bízná a döntést a parlamentre.

A választói üzenet egyértelmű: ha a kormány és a parlament nem tudja megoldani a Brexitet, az embereknek kell - fogalmazott Peter Kellner a YouGov korábbi elnöke.

Hirdetés

Negyvenöt százalék ráadásul a tárgyalások végkimenetelétől függetlenül szeretne második népszavazást, 34 százalék ellenzi ezt. Az esetleges második népszavazás támogatottsága folyamatosan nő, a kormány által július elején elfogadott és az Európai Unióval való jövőbeni kapcsolatokról szóló javaslatcsomag ismertetése előtt még csak 37 százalék, július végén már 42 százalék tartott szükségesnek népszavazást az EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Elő a milliárdokkal: ki kaszál a legtöbbet a villanyautózáson?

Elő a milliárdokkal: ki kaszál a legtöbbet a villanyautózáson?

Az elektromobilitás elkerülhetetlen robbanását csak óriási befektetésekkel tudja majd lekövetni az infrastruktúra. A villanyautók száma óriási tempóban növekszik, de még mindig csak kis részét adják a teljes járműállománynak, ami nagy potenciált jelent a befektetőnek. Egyelőre nem tudni, ki lesz ennek a legnagyobb nyertese - nálunk egyelőre egy állami cég a legnagyobb hal.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?