Hirdetés
Hirdetés

A britek fele újra népszavazna, ha nincs megállapodás az EU-val

2018. augusztus 11., 09:33
Cimkék
népszavazás
, Brexit

A határidő közeleg, megállapodás nincs, a brit polgárok felelősebben gondolkodnak, mint vezetőik: tartanának egy második népszavazást.

A YouGov közvélemény-kutató pénteken ismertetett felmérése szerint arra a kérdésre, hogy ha nem tud megállapodni kormányuk az Európai Unióval, kinek kellene döntenie arról, hogy az Egyesült Királyság maradjon-e vagy kilépjen, a megkérdezettek 50 százaléka válaszolta azt, hogy referendumon kellene dönteni. Huszonöt százalék bízná a döntést a parlamentre.

A választói üzenet egyértelmű: ha a kormány és a parlament nem tudja megoldani a Brexitet, az embereknek kell - fogalmazott Peter Kellner a YouGov korábbi elnöke.

Hirdetés

Negyvenöt százalék ráadásul a tárgyalások végkimenetelétől függetlenül szeretne második népszavazást, 34 százalék ellenzi ezt. Az esetleges második népszavazás támogatottsága folyamatosan nő, a kormány által július elején elfogadott és az Európai Unióval való jövőbeni kapcsolatokról szóló javaslatcsomag ismertetése előtt még csak 37 százalék, július végén már 42 százalék tartott szükségesnek népszavazást az EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Az Ausztriában dolgozó magyarok száma szezonálisan csökkent novemberben, de egy év alatt így is nőtt. Mostanában azonban valamivel kisebb mértékű a bővülés, mint korábban. A főbb küldő országokból továbbra is érkeznek, a tömeg nem áll le. De osztrák állampolgárból is több dolgozik.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?