Hirdetés
Hirdetés

A költségvetés is borulhat, ha a Brexitet elbaltázzák

2018. október 28., 16:40

Theresa May kormánya azzal számol, hogy lesz megállapodás.

A brit kormánynak új költségvetést kell készítenie, ha nem születik megállapodás a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről az Európai Unióval - mondta a brit pénzügyminiszter. Philip Hammond hétfőn ismerteti a londoni alsóházban a következő pénzügyi év költségvetési tervezetét.

Hammond, akit a BBC közszolgálati televízió és a Sky News kereskedelmi hírtelevízió egyaránt megszólaltatott politikai magazinműsoraiban, mindkét interjúban elmondta: a költségvetés annak feltételezésével készül, hogy lesz Brexit-megállapodás, mivel London rendkívül valószínűtlennek tartja, hogy Nagy-Britanniának jövőre megállapodás nélkül kell kilépnie az EU-ból.

Hirdetés

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a kormány erre az eshetőségre is készenléti terveket dolgoz ki, és ha ez a forgatókönyv valósul meg, akkor más stratégiát kell alkalmazni a brit gazdaság jövőjére.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Óriásit lehetett bukni, és szóltunk is időben

Óriásit lehetett bukni, és szóltunk is időben

Hosszas oldalazás után meredek zuhanásba váltott a bitcoin árfolyama, és a többi kriptodeviza is gyors ütemben veszít értékéből, némelyik már századrészét sem éri annak, amit legnagyobb mániában elért. A piacon hosszú távon mindig a fundamentumok számítanak, és ez most úgy tűnik, itt is kezd érvényesülni.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?