Hirdetés
Hirdetés

A lassulás a múlté? Minden képzeletet felülmúlt Kína

2017. július 17., 08:52

Magabiztosan tartották a növekedést a második negyedévben.

A kínai statisztikai hivatal szerint a GDP 6,9 százalékkal nőtt a második negyedévben, az elemzők ennél valamivel szerényebb, 6,8 százalékos bővülésre számítottak. Az idei második negyedévben a GDP 1,7 százalékkal nőtt negyedéves összevetésben, ami megegyezett a szakértők által várt szintnek, és felülmúlta a gazdaság első negyedévi 1,3 százalékos teljesítménynövekedését.

A kínai kormány az idei évre "6,5 százalék körüli" gazdasági növekedést vár a tavalyi 6,7 százalék után – utóbbi az elmúlt 26 év a legkisebb GDP-bővülés volt. A Nemzetközi Valutaalap szerint a kínai gazdaság idén a tavalyi hasonló ütemben, 6,7 százalékkal nő. A GDP adattal egy időben hozták nyilvánosságra az ipari termelés adatait is, ez az elmúlt három hónapban 7,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Ez jócskán felülmúlta az elemzők várakozását, ami 6,5 százalék volt.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Annyi olaj kerül felszínre az óriás kitermelőhelyen, hogy nem tudják elszállítani

Annyi olaj kerül felszínre az óriás kitermelőhelyen, hogy nem tudják elszállítani

A legnagyobb amerikai palaolaj-kitermelő környéken, Nyugat-Texasban olyan ütemben növekszik a kitermelés, hogy rövidesen eléri azt a limitet, amit csővezetéken el tudnak szállítani, mondhatni, ami a csövön kifér. Egy évig most kénytelenek lesznek a földben hagyni a többletet, az OPEC legnagyobb örömére.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?