Hirdetés
Hirdetés

A legújabb vádakat már nem bírta - Trump mocskolódásba kezdett

2019. január 12., 17:33

A New York Times robbantotta a bombát arról, hogy az FBI vizsgálódik Donald Trump után 2017 májusa óta, miután úgy ítélték meg, hogy az elnök orosz érdekeket szolgál. A vizsgálatot az elnökkel többször is összeütközésbe kerülő James Comey, volt FBI-igazgató leváltása után indították el.

EPA/ERIC THAYER / POOL
EPA/ERIC THAYER / POOL

A nyomozás a lap szerint két szálon indult: az elhárítás azt vizsgálta, hogy Donald Trump tudatosan dolgozott-e Moszkvának, vagy tudtán kívül került-e az oroszok befolyása alá. Az FBI által folytatott nyomozásnak pedig volt - a nyilvánosság számára régóta ismert - bűnügyi aspektusa, azt vizsgálták, hogy Comey menesztésével az elnök akadályozta-e az igazságszolgáltatást.

Mueller vizsgálatával olvadt egybe

A lap állítása szerint a vizsgálat nagyon rövid idő alatt beolvadt a Robert Mueller különleges ügyész vezette bizottság vizsgálataiba, amelyek azt firtatják, történt-e összejátszás a 2016-os elnökválasztási kampány idején Donald Trump kampánycsapatának munkatársai és oroszok között. Erről a bizottság eddig nem hozott nyilvánosságra bizonyítékokat. A New York Times nem írt arról, hogy milyen következtetésekre juthattak az FBI nyomozásai.

A cikkre Sarah Huckabee Sanders fehér házi szóvivő azonnal reagált, abszurdnak nevezte a lap állításait. „James Comeyt azért menesztették, mert kegyvesztett pártkatona volt, akkori helyettesét, Andrew McCabe-et pedig, aki közismert hazudozó, az FBI rúgta ki” - hangsúlyozta.

Hirdetés

Huckabee Sanders szerint egyébként „Barack Obama elnökkel ellentétben, aki hagyta, hogy Oroszország és más külföldi ellenfeleink erőszakoskodjanak Amerikával, Trump elnök kemény Oroszországgal.”

Trump ritka keményen mocskolódott

Nem sokkal később Trump üzenetek sorával reagált a Twitteren a The New York Times írására. Az elnök totális mocsoknak nevezte Comeyt, és felháborodott azon, hogy minden bizonyíték és ok nélkül vizsgálódtak utána az FBI „korrupt korábbi vezetői”.

Trump „piszkos zsarunak” nevezte az FBI előző vezetőjét, aki szerinte nem megfelelően irányította a hatóságot, s kirúgása nagy nap volt Amerika számára. Az elnök a Twitteren azt állítja, hogy Mueller és a „13 dühös demokrata”, akikből a különleges ügyész csapata áll, falaznak Comeynak, ahelyett, hogy a valódi összejátszást vizsgálnák „a hazug Hillary Clinton”, kampánya és a Demokrata Párt oldalán.

Trump arra is kitért, hogy sokkal keményebb volt Oroszországgal, mint George Bush, Barack Obama vagy Bill Clinton. „Sőt talán bármelyik elnöknél keményebb” – tette hozzá. Azt egyébként fontos kiemelni, hogy James Comey és Robert Mueller egyaránt republikánus pártiak.

Comey is reagált

Comey szombaton szintén a Twitteren tett közzé egy idézetet Franklin D. Roosevelt néhai amerikai elnöktől, amivel Trump megnevezése nélkül reagált az őt ért vádakra. „Azt kérem, hogy az alapján ítéljenek meg, hogy milyen ellenségeket szereztem” - írta a közösségi oldalon az FBI egykori vezetője.

Megdőlt egy negatív rekord

Mindeközben Donald Trumpnak hétfőn biztosan sikerül megdöntenie egy kétes rekordot Amerikában, ugyanis akkor a gyakorlatban is a jelenlegi lesz a leghosszabb kormányzati leállása. A helyzetet feloldhatta volna az, hogyha Trump elrendeli a nemzeti szükségállapotot, ám erről végül letett az ötlet felvetése után kirobbanó tiltakozásokat látva. Részletek a Privátbankár.hu korábbi cikkében. >>>

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 128 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Úgy döntött a piac, hogy Trump békét köt Kínával

Úgy döntött a piac, hogy Trump békét köt Kínával

A decemberi összeomlást, majd annak korrekcióját követően most eufória tört ki a tőzsdéken. A befektetők és az elemzők ilyenkor okot keresnek, és ezt meg is találták a világgazdaságot megviselő amerikai-kínai kereskedelmi háború közelgő lezárásában, noha egyelőre csak kiszivárgott értesülések, elképzelések vannak.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?