Hirdetés
Hirdetés

Nem mindennapi kabátot kapott Boris Johnson

2019. július 31., 15:20

Theresa May ment, Boris Johnson jött, de a mindenkori kormányfő öltözködése továbbra is téma marad.

Forrás: Facebook/Boris Johnson
Forrás: Facebook/Boris Johnson

Igaz, Boris Johnson - elődjével ellentétben - nem bűbájos öltözékkel hívta fel magára a figyelmet, hanem egy viharkabáttal. A kabáton az a felirat áll, hogy Prime Minister - azaz Miniszterelnök. De miért kell egy ilyen kabát a kormányfőnek?

Ajándék a hadseregtől

A kép a skóciai Faslane tengerészeti bázison készült július 29-én, ahol a brit nukleáris tengeralattjárók állomásoznak. A Daily Mail szerint Johnson a bázison kapta ajándékba a ruhadarabot, ami a tengerentúli gyakorlatot idézi: a mindenkori amerikai elnök szintén személyre szóló katonai kabátot kap az amerikai haditengerészettől.

Hirdetés

Johnson egyébként Nicola Sturgeon skót miniszterelnökkel is egyeztetett Skóciában a Brexitről, kedden Walesbe látogatott el, ma pedig Észak-Írországban tárgyal.

Ismét népszerűbbek a konzervatívok

Nagy-Britanniában egyébként jelentősen nőtt a Konzervatív Párt népszerűsége azóta, hogy Boris Johnson átvette az ország irányítását a múlt héten. A The Times című napilap számára készült felmérés szerint a párt egy hét alatt hét százalékponttal 32 százalékra növelte támogatottságát, és már tíz százalékponttal megelőzi a Munkáspártot.

A párt elsősorban a férfiak körében lett népszerűbb. A férfiak  47 százaléka véli úgy, hogy Boris Johnson kiváló miniszterelnök lesz, a nőknek viszont csak 37 százaléka gondolja ezt.

A lap szerint az eredmények arra utalnak, hogy a konzervatívok visszaszerezték elvesztett támogatóik csaknem felét a Brexit Párttól.

De ki az a Boris Johnson? Miben hasonlít Donald Trumphoz, és miben különbözik tőle? Tényleg kilépteti országát az EU-ból? És ez jó lesz a briteknek? És a magyaroknak? Videókommentárunk:

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

NER-es kapcsolatra lőttek ki az Est Media-részvények

NER-es kapcsolatra lőttek ki az Est Media-részvények

Méghozzá annak hatására, hogy a cég hétfőn indikatív vételi szándéknyilatkozatot tett a biztonságtechnológiai és kriminalisztikai megoldásokkal foglalkozó Communication Technologies Kft. 51 százalékos üzletrészének megvásárlására, amelynek tulajdonosai az ajánlatot elfogadták.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?