Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: így örült egymásnak Angela és Theresa

2019. április 09., 16:35

A német kancellár Berlinben fogadta a brit kormányfőt.

Britain's Prime Minister Theresa May (L) and German Chancellor Angela Merkel pose for photographers in the yard of the chancellery in Berlin, Germany, 09 April 2019. May and Merkel met for talks ahead of the upcoming special summit of EU leaders in Brussels on 10 April 2019. EPA/CLEMENS BILAN
EPA/CLEMENS BILAN

A találkozó hangulata persze nem feltétlenül volt ennyire vidám: Theresa May ugyanis azért látogatott el Angela Merkelhez, hogy a Brexit elhalasztásáról egyeztessen. Később Emmanuel Macron francia elnökkel is tárgyalni fog Párizsban.

A londoni miniszterelnöki hivatal közlése szerint May és Merkel egyetértett abban, hogy az Egyesült Királyságnak megállapodással kell kilépnie az Európai Unióból.

Hirdetés

Holnap dönt az EU

A londoni alsóház hétfő éjjel arra kötelezte a brit kormányfőt, hogy kezdeményezze az EU-nál a távozási dátum további kitolását a megállapodás nélküli kilépés elkerülése érdekében.

May már korábban bejelentette, hogy június 30-ig szeretné elhalasztani a kilépést. Lehet azonban, hogy az EU csak hosszabb halasztásba egyezik bele. Az uniós vezetők, valamint az uniós állam- és kormányfők holnap rendkívüli csúcson döntenek a brit kérelemről.

Jelen állás szerint az Egyesült Királyság tagsága április 12-én megállapodás nélkül szűnik meg.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Hét százalékos kitörés egy hét alatt – ideje ezüsttel bővíteni a családi vagyont?

Hét százalékos kitörés egy hét alatt – ideje ezüsttel bővíteni a családi vagyont?

Az arany sokáig az ezüst nélkül száguldott, az utóbbi alig mozdult meg. Egyes mutatók így már több mint 25 éve nem látott alulértékeltséget jeleztek a szürke fémnél. Az utóbbi mintegy öt napban viszont meglódult a kis testvér is. Vajon ez csak átmeneti, pszichológiai alapú felpattanás, vagy egy hosszú trend kezdete?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?