Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: így örült egymásnak Angela és Theresa

2019. április 09., 16:35

A német kancellár Berlinben fogadta a brit kormányfőt.

A Trend FM elhozza Hollandiából Marco van den Akkert, a felhő-korszak utazó nagykövetét, aki rendhagyó módon mutatja be világszerte a cloud megoldások jelenét és jövőjét.
Részletek: konferencia.trendfm.hu >>

Britain's Prime Minister Theresa May (L) and German Chancellor Angela Merkel pose for photographers in the yard of the chancellery in Berlin, Germany, 09 April 2019. May and Merkel met for talks ahead of the upcoming special summit of EU leaders in Brussels on 10 April 2019. EPA/CLEMENS BILAN
EPA/CLEMENS BILAN

A találkozó hangulata persze nem feltétlenül volt ennyire vidám: Theresa May ugyanis azért látogatott el Angela Merkelhez, hogy a Brexit elhalasztásáról egyeztessen. Később Emmanuel Macron francia elnökkel is tárgyalni fog Párizsban.

A londoni miniszterelnöki hivatal közlése szerint May és Merkel egyetértett abban, hogy az Egyesült Királyságnak megállapodással kell kilépnie az Európai Unióból.

Hirdetés

Holnap dönt az EU

A londoni alsóház hétfő éjjel arra kötelezte a brit kormányfőt, hogy kezdeményezze az EU-nál a távozási dátum további kitolását a megállapodás nélküli kilépés elkerülése érdekében.

May már korábban bejelentette, hogy június 30-ig szeretné elhalasztani a kilépést. Lehet azonban, hogy az EU csak hosszabb halasztásba egyezik bele. Az uniós vezetők, valamint az uniós állam- és kormányfők holnap rendkívüli csúcson döntenek a brit kérelemről.

Jelen állás szerint az Egyesült Királyság tagsága április 12-én megállapodás nélkül szűnik meg.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 62 130 forintos törlesztőrészlettel és 9,74 százalékos THM-mel érhetjük el. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A nap sztorija – mi közük a döglött méheknek a tőzsdéhez?

A nap sztorija – mi közük a döglött méheknek a tőzsdéhez?

Óriási botrány van a Bayer részvényesi közgyűlésén Németországban, miközben odakint a környezetvédők tüntetnek. A kisbefektetők mellett a nagybefektetők is idegesek, mert a részvény 40 százalékkal esett közel egy év alatt, a Monsanto felvásárlása óta. A vezetéstől végre lépéseket követelnek. A Monsanto glyphosat nevű vegyszere miatt perlő rákbetegek száma 13 ezer fölé emelkedett.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?