Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: ilyen vidám biztosjelöltet még nem láttunk Brüsszelben

Wéber Balázs, 2019. október 08., 12:50

Vera Jourovának a mogorva EP-képviselők előtt is fülig ért a szája.

Vera Jourova, European Commissioner-designate for Values and Transparency, attends her hearing before the European Parliament in Brussels, Belgium, 07 October 2019. MEPs from various committees are hearing the proposed members of Commission President-elect von der Leyen's. Commissioners have to be approved by the parliament following parliamentary vetting process. EPA/STEPHANIE LECOCQ
Vera Jourová brüsszeli meghallgatásán. EPA/STEPHANIE LECOCQ

Az Európai Parlamentben a héten folytatódnak a Leyen-bizottság biztosjelöltjeinek meghallgatásai.

Alelnök lehet, ha...

Hirdetés

Tegnap többek között a cseh biztosjelöltet vette górcső alá az EP illetékes bizottsága. Vera Jourová, aki a Juncker-bizottságban a jogérvényesülésért, a fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztos volt, a von der Leyen-bizottságban az alelnökök egyike lehet, és az értékekért és átláthatóságért felelős biztosi posztot kaphatja – ha az EP is úgy akarja.

Bár Jourová a kép tanúsága szerint vidáman állt a szakbizottság elé, a biztosjelöltek általában kemény meghallgatásokra számíthatnak.

Trócsányi helyett Várhelyi

A magyar jelöltet, Trócsányi Lászlót és a román jelöltet, Rovana Plumbot például már a "nulladik körben" elkaszálta az EP.

Az új magyar jelölt, Várhelyi Olivér tapasztalt diplomata, ugyanakkor sajtóhírek szerint nem könnyű ember. További részletek videókommentárunkban:

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Tőzsde és munkahelyek: Jó az a magyaroknak, ha a Tesla Berlinben termel?

Tőzsde és munkahelyek: Jó az a magyaroknak, ha a Tesla Berlinben termel?

A Tesla bejelentése a berlini “gigagyár” felépítéséről még a németeket is megosztja. Ami pedig rossz a német autógyáraknak, az nem lehet túl jó a magyaroknak sem. Más szempontból viszont csökkenni látszik a kereslet a cég járműveire, miközben a részvény árfolyama egyre közelebb kerül a mindenkori csúcshoz.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?