Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: kamerák kereszttüzében darabolják az eladásra megölt bálnát

2019. július 01., 17:55

Nem sokat teketóriázott Japán: vasárnap kilépett a a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottságból, hétfőn már el is ejtették az első bálnát.

Elejtett csukabálnát darabolnak egy feldolgozóüzemben, a Hokkaido szigetén fekvő Kusiróban 2019. július 1-jén. 
MTI/EPA/JIJI
Elejtett csukabálnát darabolnak egy feldolgozóüzemben, a Hokkaido szigetén fekvő Kusiróban 2019. július 1-jén. MTI/EPA/JIJI

Japán tavaly decemberben jelentette be, hogy kilép a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottságból (IWC), mely a tengeri emlősök szisztematikus pusztításának szabályozására jött létre, és mely 1986 óta tiltja a kereskedelmi célú bálnavadászatot. A szigetország kormánya akkor közölte, hogy Japán parti vizein és kizárólagos gazdasági övezetében megkötések nélkül lehet majd bálnákat ejteni.

A kilépés időpontja 2019. június 30., vagyis vasárnap volt, a vadászok pedig nem is teketóriáznak: hétfőn egy hokkaidói kikötőből máris megindul öt hajó, a '80-as évek óta folytatott "tudományos" célú vadászat helyszíne, a Déli-óceán helyett az ország partvonalához képest 200 tengeri mérföldes távolságon belül lévő vizek felé.

Hirdetés

A háttérről itt írtunk bővebben >>

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Magyarországra jön a német belügyi államtitkár, az Orbán-kormánynak is üzent a Makkabi

Magyarországra jön a német belügyi államtitkár, az Orbán-kormánynak is üzent a Makkabi

Hivatalos látogatást tesz Magyarországon Stephan Mayer, értesült a Privátbankár.hu. A német belügyminisztérium parlamenti államtitkára a július 29-én kezdődő Európai Maccabi Játékokra érkezik a magyar fővárosba, és az eseményen résztvevő sportolóikat fogja meglátogatni. Úgy tudjuk, hogy felmerült egy találkozó lehetősége a magyar kormány képviselőivel is.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?