Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: Merkel valami furcsa dolgot csinál Putyinnal

2018. december 05., 15:35

Mulatságos fotót tett közzé az EPA hírügynökség annak alkalmából, hogy a német CDU pénteken új elnököt választ Angela Merkel helyére.

French President Nicolas Sarkozy, Russian President Vladimir Putin, German Chancellor Angela Merkel, U.S. President George W. Bush and British Prime Minister Anthony Blair sit underneath their national flags in a beach chair in Heiligendamm, Germany, 07 June 2007 (reissued 04 December 2018). A successor to Angela Merkel as chairwoman of her CDU party will be elected on 07 December 2018. Merkel said she will not run for re-election as CDU chairwoman nor for Chancellor nor for any other political office. EPA/DMITRY ASTAKHOV
EPA/DMITRY ASTAKHOV

Az archív képen a német kancellár huncut mosollyal az arcán Vlagyimir Putyin nyakkendőjét igazgatja – vagy legalábbis úgy tűnik, mintha ezt tenné –, miközben az orosz elnök mélyen a szemébe néz. Mindehhez kaján vigyorral asszisztál George W. Bush, az Egyesült Államok akkori elnöke, Nicolas Sarkozy akkori francia államfő pedig franciásan félrenéz. A fotó 2007 júniusában a G8 csúcson készült a németországi Heiligendammban.

A nagyhatalmak közti viszony romlását jelzi, hogy ma már aligha készülhetne ilyen felvétel – már csak azért sem, mert Oroszországot meg sem hívják a G8-ra a Krím-félsziget annektálása miatt.

Hirdetés

Angela Merkel pártja, a CDU december hetedikén választ új elnököt. A kancellár már korábban jelezte, hogy nem száll harcba a posztért, hanem fokozatosan visszavonul a politikától.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A kormányt csak a nyugdíjasok érdeklik - mi lesz a munkanélküliekkel?

A kormányt csak a nyugdíjasok érdeklik - mi lesz a munkanélküliekkel?

Közzétette az Eurostat, hogy mennyit költenek a tagállamok a szociális hálóra: ide tartoznak a munkanélküli segélyek, a családi pótlék különböző formái, a nyugdíjak, valamint a lakhatási támogatások is. A magyar adatokat megnézve elég felemás a kép, míg nyugdíjakra az uniós átlaghoz képest sokat, addig a munkanélküliekre röhejesen keveset költünk.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?