Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: Dél-Amerikában turnézott Kövér László

2018. november 10., 10:35

A hivatalos dél-amerikai körúton lévő házelnök ezúttal Peruban vendégeskedett, ahol többek között Cézar Villanueva miniszterelnökkel találkozott.

Lima, 2018. november 10. Az Országgyűlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b) és César Villanueva perui miniszterelnök kezet fog találkozójukon Limában 2018. november 9-én. MTI/Országgyűlés Sajtóirodája
Kövér László, az Országgyűlés elnöke és César Villanueva perui miniszterelnök Peru fővárosában, Limában. MTI/Országgyűlés Sajtóirodája

Kövér László szerint Peru fontos pillér Magyarország déli kapcsolatfejlesztésében, mivel a latin-amerikai ország egy jelentős népességű, lendületesen növekvő nagy piac, hatalmas lehetőségekkel.

Újranyitott követségek

A házelnök kiemelte, hogy a közép-európai államok közül Magyarországé a legerősebb diplomáciai jelenlét Peruban. Magyarország limai nagykövetségének 2017 októberében, Peru budapesti külképviselete ez év júliusában nyitott meg újra.

Hirdetés

Hozzátette: hivatalos latin-amerikai körútjának célja az elhanyagolt barátságok felfrissítése és újak teremtése. Szerinte az újranyitott nagykövetségek munkája eredményeképpen jelentősen bővültek a latin-amerikai-magyar kereskedelmi kapcsolatok.

Kereskedelmi kamara alakulhat

Az Országgyűlés elnöke találkozott Néstor Popolizio külügyminiszterrel is. Szó volt a kettős adóztatás elkerülését célzó egyezményről és a Perui-Magyar Kereskedelmi Kamarának a látogatás idejére tervezett megalakításáról is. Szerintük a magyar vízipari cégek újszerű megoldásokkal segíthetnék a klímaváltozás okozta problémák leküzdését a dél-amerikai országban.

A házelnök megemlítette, hogy a Richter Gedeon révén a nagy múltú magyar gyógyszeripar jelen van a perui piacon. Szerinte nagy előrelépés lenne, ha a gyógyszeripari termékeink értékesítésének feltételeként - a legtöbb európai uniós országéhoz hasonlóan - Peru mielőbb biztosítaná Magyarország számára a "magas fokú közegészségügyi ellenőrzést megvalósító ország" státusát.

Kövér László találkozott a perui kongresszus alelnökével, Segundo Tapiaval, a perui-magyar baráti tagozat elnökével Francesco Petrozzival, valamint a külügyi bizottság elnökével, Luis Galarretával is.

Dél-amerikai turné

A házelnök az előző napokban Kolumbiában és Ecuadorban tárgyalt. A delegáció tagjaként a házelnököt elkísérte a magyar-latin-amerikai baráti tagozat elnöke, Bartos Mónika (Fidesz) képviselő is.

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 31 945 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. Az Erste Most Extra személyi kölcsönt pedig 32 606 forintos törlesztőrészlettel és 12,05 százalékos THM-mel igényelhetjük. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megkongatták a vészharangokat Londonban - csúszhat a Brexit

Megkongatták a vészharangokat Londonban - csúszhat a Brexit

A brit kormány három magas rangú tagja szerint el kell halasztani Nagy-Britannia kilépését az EU-ból, ha a jövő héten nem sikerül áttörést elérni a Brexit-folyamatban kialakult patthelyzet megoldásában. A felhívás példátlanul nyílt szembefordulás a kormányon belül Theresa May Brexit-stratégiájával. A brit miniszterelnök ugyanis eddig elvetette a kilépés elhalasztásának gondolatát.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?