Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: Dél-Amerikában turnézott Kövér László

2018. november 10., 10:35

A hivatalos dél-amerikai körúton lévő házelnök ezúttal Peruban vendégeskedett, ahol többek között Cézar Villanueva miniszterelnökkel találkozott.

A Trend FM elhozza Hollandiából Marco van den Akkert, a felhő-korszak utazó nagykövetét, aki rendhagyó módon mutatja be világszerte a cloud megoldások jelenét és jövőjét.
Részletek: konferencia.trendfm.hu >>

Lima, 2018. november 10. Az Országgyűlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b) és César Villanueva perui miniszterelnök kezet fog találkozójukon Limában 2018. november 9-én. MTI/Országgyűlés Sajtóirodája
Kövér László, az Országgyűlés elnöke és César Villanueva perui miniszterelnök Peru fővárosában, Limában. MTI/Országgyűlés Sajtóirodája

Kövér László szerint Peru fontos pillér Magyarország déli kapcsolatfejlesztésében, mivel a latin-amerikai ország egy jelentős népességű, lendületesen növekvő nagy piac, hatalmas lehetőségekkel.

Újranyitott követségek

A házelnök kiemelte, hogy a közép-európai államok közül Magyarországé a legerősebb diplomáciai jelenlét Peruban. Magyarország limai nagykövetségének 2017 októberében, Peru budapesti külképviselete ez év júliusában nyitott meg újra.

Hirdetés

Hozzátette: hivatalos latin-amerikai körútjának célja az elhanyagolt barátságok felfrissítése és újak teremtése. Szerinte az újranyitott nagykövetségek munkája eredményeképpen jelentősen bővültek a latin-amerikai-magyar kereskedelmi kapcsolatok.

Kereskedelmi kamara alakulhat

Az Országgyűlés elnöke találkozott Néstor Popolizio külügyminiszterrel is. Szó volt a kettős adóztatás elkerülését célzó egyezményről és a Perui-Magyar Kereskedelmi Kamarának a látogatás idejére tervezett megalakításáról is. Szerintük a magyar vízipari cégek újszerű megoldásokkal segíthetnék a klímaváltozás okozta problémák leküzdését a dél-amerikai országban.

A házelnök megemlítette, hogy a Richter Gedeon révén a nagy múltú magyar gyógyszeripar jelen van a perui piacon. Szerinte nagy előrelépés lenne, ha a gyógyszeripari termékeink értékesítésének feltételeként - a legtöbb európai uniós országéhoz hasonlóan - Peru mielőbb biztosítaná Magyarország számára a "magas fokú közegészségügyi ellenőrzést megvalósító ország" státusát.

Kövér László találkozott a perui kongresszus alelnökével, Segundo Tapiaval, a perui-magyar baráti tagozat elnökével Francesco Petrozzival, valamint a külügyi bizottság elnökével, Luis Galarretával is.

Dél-amerikai turné

A házelnök az előző napokban Kolumbiában és Ecuadorban tárgyalt. A delegáció tagjaként a házelnököt elkísérte a magyar-latin-amerikai baráti tagozat elnöke, Bartos Mónika (Fidesz) képviselő is.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 62 130 forintos törlesztőrészlettel és 9,74 százalékos THM-mel érhetjük el. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A magyarok ötödét hidegen hagyja, hogy komoly lemaradásban vannak a nők

A magyarok ötödét hidegen hagyja, hogy komoly lemaradásban vannak a nők

A Pew Research Center közzétette felmérését arról, hogyan vélekednek egyes országok állampolgárai a mindennapjaikról. Ennek egyik legfontosabb eleme a nemi egyenlőtlenség kérdése, amelyből kiderült, hogy a férfiak sokkal inkább úgy vélik, hogy javult ebben a kérdésben a helyzet, mint a nők. Például a német férfiak 78 százaléka szerint jobb a helyzet most, mint a 90-es évek végén, míg csupán a nők 62 százaléka vélekedik a hasonlóan. De mi a helyzet Magyarországon?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?