Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: Prágában cimbizett Orbán Viktor

2019. szeptember 12., 16:20

Azaz a kvázi baráti országok szövetsége, a V4-ek és a nyugat-balkáni államok csúcstalálkozóján vett részt.

Prága, 2019. szeptember 12. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) beszél, mellette Peter Pellegrini szlovák (j), Mateusz Morawiecki lengyel (b2) és Andrej Babis cseh kormányfő a V4-Nyugat-Balkán csúcstalálkozó után tartott sajtótájékoztatón Prágában 2019. szeptember 12-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Peter Pellegrini szlovák, Mateusz Morawiecki lengyel és Andrej Babis cseh kormányfő Orbán Viktor társaságában. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A miniszterelnök ezt követően azt mondta: az európai bizottsági pozíciók szétosztása alapján megállapítható, hogy a visegrádi négyek ereje megnőtt.

Szép, nagy feladat

A V4-ek két európai bizottsági alelnököt is adhatnak, hívta fel a figyelmet a kormányfő. Szerinte a magyar biztosjelölt, Trócsányi László egy olyan szép és nagy feladatot menedzselhet, mint az Európai Unió bővítése.

Hirdetés

Azt is mondta, hogy a magyar biztosjelölt érti a bővítés bonyolult aspektusait, és reméli, hogy meg is fogja kapni a szükséges támogatást.

És a migránsok

A miniszterelnök az unió bővítéséről szólva úgy fogalmazott: ha az EU nem aludt volna el, és már korábban felvette volna tagjai közé Észak-Macedóniát, Montenegrót és Szerbiát, akkor ma nem lenne sok millió illegális migráns Nyugat-Európában.

Kapcsolódó anyagok: Bizottsági posztok: a szerbek örülnek Trócsányinak, a szlovénok viszont elégedetlenek, Trócsányi mindenképpen kutyaszorítóba kerül” – interjú Balázs Péterrel

Raiffeisen KH Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A forint zuhanásának kellemetlen következménye

A forint zuhanásának kellemetlen következménye

A szeptember eddig eltelt része igen gyászosnak bizonyult a forint szempontjából: történetének leggyengébb értékére került az euróhoz képest. A tavaly nyári hasonló esemény után ez már trendszerűséget is jelent, így erősen fékeződik a bérfelzárkózás, ráadásul a cseh és lengyel valutához képest is gyengül a forint, így ők is egyre inkább elhúznak előttünk.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?