Hirdetés
Hirdetés

A nap képe: Prágában cimbizett Orbán Viktor

2019. szeptember 12., 16:20

Azaz a kvázi baráti országok szövetsége, a V4-ek és a nyugat-balkáni államok csúcstalálkozóján vett részt.

Prága, 2019. szeptember 12. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) beszél, mellette Peter Pellegrini szlovák (j), Mateusz Morawiecki lengyel (b2) és Andrej Babis cseh kormányfő a V4-Nyugat-Balkán csúcstalálkozó után tartott sajtótájékoztatón Prágában 2019. szeptember 12-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Peter Pellegrini szlovák, Mateusz Morawiecki lengyel és Andrej Babis cseh kormányfő Orbán Viktor társaságában. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A miniszterelnök ezt követően azt mondta: az európai bizottsági pozíciók szétosztása alapján megállapítható, hogy a visegrádi négyek ereje megnőtt.

Szép, nagy feladat

A V4-ek két európai bizottsági alelnököt is adhatnak, hívta fel a figyelmet a kormányfő. Szerinte a magyar biztosjelölt, Trócsányi László egy olyan szép és nagy feladatot menedzselhet, mint az Európai Unió bővítése.

Hirdetés

Azt is mondta, hogy a magyar biztosjelölt érti a bővítés bonyolult aspektusait, és reméli, hogy meg is fogja kapni a szükséges támogatást.

És a migránsok

A miniszterelnök az unió bővítéséről szólva úgy fogalmazott: ha az EU nem aludt volna el, és már korábban felvette volna tagjai közé Észak-Macedóniát, Montenegrót és Szerbiát, akkor ma nem lenne sok millió illegális migráns Nyugat-Európában.

Kapcsolódó anyagok: Bizottsági posztok: a szerbek örülnek Trócsányinak, a szlovénok viszont elégedetlenek, Trócsányi mindenképpen kutyaszorítóba kerül” – interjú Balázs Péterrel

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Amerikai milliárdos vetett szemet a Chelsea FC-re

Amerikai milliárdos vetett szemet a Chelsea FC-re

Tavaly nyár óta téma, hogy Roman Abramovics megválna a Chelsea-től. Ennek hátterében két fontos ok is áll, egyrészt a Chelsea tulajdonosa és a brit hatóságok közötti huzavona nem járt eredménnyel, az orosz milliárdos állandó vízumát ugyanis nem hosszabbították meg. A másik érv, ami az eladás irányába mutat, hogy az üzleti ügyei sem alakultak jól.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?