Hirdetés
Hirdetés

A Nap Száma: ha ebbe fektettél, hatalmasat kaszálhattál

2017. december 11., 16:39

Majdnem négyszeresére ugrott az egyik platinaszármazék ára egyetlen év alatt.

A Bloomberg cikke szerint igazán jó vásárt csinált az, aki év elején – valamilyen meggondolásból – ruténiumba fektetett, az árfolyam ugyanis mintegy 375 százalékkal nőtt az év során, ezzel maga mögé utasítva minden más nemesfémet. A kiugrás az elektronikai eszközök iránti megnövekedett keresletnek köszönhető, a ruténiumot ugyanis előszeretettel alkalmazzák különböző érintkezők készítésére, szigetelésére.

A ruténium a periódusos rendszer 44-es rendszámú eleme, vegyjele Ru. A nemesfémek közé tartozik, azon belül is a könnyű platinafémek közé sorolandó. A ruténiumot katalizátornak használják oxidációs reakciókban és hidrogénezésnél. Ruténiumötvözeteket használnak tollhegyek gyártására, ékszerek készítésére és érintkezők készítésére a villamosiparban is, írja a Wikipedia.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Moszkva átveszi a parancsnokságot a Közel-Keleten

Moszkva átveszi a parancsnokságot a Közel-Keleten

A szír feszültség növekedésével párhuzamosan hétfőn titkos és rendkívüli látogatásra érkezett Izraelbe az amerikai Központi Parancsnokság parancsnoka. Moszkva feladta reményét, hogy valaha is csatlakozhat a nyugati politikai rendhez, ezért újrafogalmazta stratégiai érdekeit és történelmében először a Közel-Keletre irányul a központi figyelme.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?