Hirdetés
Hirdetés

A NAV-osok ébresztették a főnököt: lecsaptak a repceolajjal trükköző bandára

2018. február 19., 09:35
Cimkék
NAV
, repce
, ipari repce

Közel 1 milliárd forint áfát csaltak így el.

Csaknem egymilliárd forintos kárt okozó költségvetési csalás miatt javasol vádemelést a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága egy ipari repceolajjal kereskedő bűnbanda ügyében - közölte a NAV a Facebook oldalán.

Így trükköztek

A gyanú szerint az elkövetők úgy csaltak el kilencszázhúsz millió forintot, hogy az unióból nettó áron vásárolt árut cégről cégre számlázták bruttó áron, azonban az áfát egyik társaság sem fizette meg. A fiktív számlázással kizárólag az volt a céljuk, hogy a közösségi beszerzést belföldi ügyletnek álcázzák, kijátszva ezzel az uniós áfaszabályokat.

Hirdetés

Ébresztő!

A rajtaütéskor mintegy húsz helyszínen jelentek meg a NAV pénzügyi nyomozói, járőrei és informatikus szakemberei. A céghálózat vezetőjét a NAV kommandósai ébresztették, mivel fel kellett készülni arra, hogy fegyvert használ és drogot rejteget. Három embert vettek őrizetbe, közülük a fő gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az ügy felderítésében tanúkihallgatás, szembesítés, és nemzetközi jogsegély segítette a nyomozók munkáját.

A nyomozás lezárult, az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a pénzügyi nyomozók a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek. Az ügyben érintett két cég stróman ügyvezetője a mai napig nem került elő, őket körözi a nyomozó hatóság.

8 évet is kaphatnak

Az áfacsalással gyanúsított két férfinak különösen nagy értékű költségvetési csalás miatt kell felelnie a bíróság előtt, és akár nyolc év szabadságvesztésre is számíthatnak. Közülük a hálózat vezetője, aki a háttérből irányította a cégeket, a halmazati szabályok miatt ennél is többet, akár 12 évet is kaphat.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

A GKI Digital 2015 óta készít nyilvános rangsort a magyar piac legnagyobb online kiskereskedőiről. A végleges sorrend alapját a GKI Digital forgalmi modellezése adta. A becsléseket ez alkalommal is pontosította a kutatócég a lakossági vásárlási szokásokat vizsgáló felmérések eredményeivel, valamint kereskedői riportok tényadataival.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?