Hirdetés
Hirdetés

A Porsche most tényleg nagyot mondott: jön a repülő autó

2018. március 03., 16:03

Az önvezető autóval már nem lehet elég nagyot mondani: a Porsche már a repülő járműveket tervezgeti.

Egy Porsche 911 Carrera RS félig a levegőben 2010-ben. Ennél valami több kell majd a jövőben. Fotó: filedump / Flickr
Egy Porsche 911 Carrera RS félig a levegőben 2010-ben. Ennél valami több kell majd a jövőben. Fotó: filedump / Flickr

A Volkswagen-csoporthoz tartozó Porsche értékesítési vezetője egy hétvégi lapinterjúban azt mondta: készek repülő személyautót gyártani - beszállnának nagyvárosokban várhatóan kialakuló légi taxi- és autómegosztó piaci versenybe. Detlev von Platen szerint azért is lenne értelme egy ilyen fejlesztésnek, mert a Porsche zuffenhauseni gyárából legalább fél óra az út a stuttgarti reptérre közúton, ám repülve mindössze három és fél percig tartana odaérni.

Az autógyártók igyekeznek átalakítani stratégiájukat és termékkínálatukat az átalakuló piacon: a hagyományos autók helyett egyre inkább előtérbe kerülnek az önvezető autók és a közösségi autómegosztási megoldások, így egyre többen készítenek koncepciókat a repülő járművekre is, ami az új piacok egyik alternatív fejlődési iránya lehetne. A Porschénak több német startuppal, így a Daimler által támogatott Volocopterrel és a Lilium Jettel biztosan versenyeznie kell a piacon, ahogy az amerikai Terrafugia és Joby Aviation nevű cégek is komoly fejlesztésekkel jelentek már meg.

Hirdetés

A VW-csoport dizájner-részlege, az Italdesign a tavalyi genfi autószalonon már bemutatott egy, az Airbus-szal közösen fejlesztett, Pop.Up névre keresztelt kétüléses repülő autót.Az alábbi videóban látszik a koncepció:

A most megjelent cikk szerint a Porsche terveiben az szerepel, hogy az utasoknak ugyan lesz némi irányítási lehetősége az új autókban, de nem lenne szükség pilótajogosítványra, mivel a jármű legtöbb funkciója automatizált lenne.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

A GKI Digital 2015 óta készít nyilvános rangsort a magyar piac legnagyobb online kiskereskedőiről. A végleges sorrend alapját a GKI Digital forgalmi modellezése adta. A becsléseket ez alkalommal is pontosította a kutatócég a lakossági vásárlási szokásokat vizsgáló felmérések eredményeivel, valamint kereskedői riportok tényadataival.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?