Hirdetés
Hirdetés

A rácsok mögül érkezik Katalónia új elnökjelöltje

2018. március 06., 07:25

Egyeztettek a törvényhozás pártjaival, elfogadták Jordi Sánchezt elnökjelöltnek.

EPA/OLIVIER HOSLET
EPA/OLIVIER HOSLET

A döntést Roger Torrent, a barcelonai parlament elnöke jelentette be, miután napközben egyeztetett a törvényhozás pártjainak képviselőivel. Ahogy arról korábban már írtunk, Carles Puigdemont visszalépett a jelöltségtől, utódjául pedig az előzetes letartóztatásban lévő Jordi Sánchezt jelölte meg. Sánchez a függetlenségi Együtt Katalóniáért (Junts pel Catalunya) jelöltje, akit támogat a Katalán Köztársasági Baloldal (ERC) is.

Sánchez október 16-a óta van előzetes letartóztatásban, mivel a Katalán Nemzetgyűlés (ANC) vezetőjeként tüntetést szervezett szeptember 20-án a katalán kormány gazdasági tanácsosának barcelonai hivatalához, az odabent házkutatást tartó spanyol csendőrök pedig órákig nem tudták elhagyni az épületet a tiltakozó tömegtől, amely az autóikat is megrongálta. Most a spanyol legfelsőbb bíróságon múlik, hogy Sánchezt kiengedik-e a börtönből az elnökválasztás idejére, hogy részt vehessen a parlamenti vitán és a szavazáson is.

Hirdetés

A katalán függetlenségi népszavazásról és annak folyományairól itt írtunk bővebben. >>>

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Már látható, hogy mikor jöhet a következő adócsökkentés

Már látható, hogy mikor jöhet a következő adócsökkentés

Még csak a héten került a parlament elé a szociális hozzájárulási adó július elsejétől életbe lépő csökkentéséről szóló törvényjavaslat, de a költségvetési törvény fejezeti köteteiből kiderül, mikor várható a következő mérséklés.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?