Hirdetés
Hirdetés

Az enyém nagyobb! Kiadták Trump legvadabb tweetjeit

Wéber Balázs, 2018. augusztus 17., 19:00
Cimkék
Twitter
, donald trump

Tavaly több kiállítást is rendeztek az Egyesült Államokban Donald Trump legneccesebb Twitter-üzeneteiből, a közelmúltban pedig könyvben is kiadták az aranyköpéseit kommentárokkal ellátva. A szerzők azt szeretnék, ha az olvasók sírás helyett inkább nevetnének az amerikai elnökön – vagy legalábbis az irományain.

A Trend FM elhozza Hollandiából Marco van den Akkert, a felhő-korszak utazó nagykövetét, aki rendhagyó módon mutatja be világszerte a cloud megoldások jelenét és jövőjét.
Részletek: konferencia.trendfm.hu >>

Donald Trump a Kansas állambeli Wichitában tartott jelölőgyűlésen 2016. március 5-én. (MTI/AP/Charles Rex Arbogast)
Donald Trump a Kansas állambeli Wichitában tartott jelölőgyűlésen 2016. március 5-én. (MTI/AP/Charles Rex Arbogast)

Kiadták az Egyesült Államokban Donald Trump amerikai elnök Twitter-üzeneteit. A Donald J. Trump Elnöki Twitter Könyvtár című szatirikus könyvet egy amerikai televíziós showműsor, a Daily Show with Trevor Noah készítői állították össze. A kiadvány már meg is rendelhető az interneten.

"Amikor végül együtt láttuk a tweeteket, az még ránk is nagy hatással volt, pedig már hat hónapja dolgoztunk a könyvön” – mondta Steve Bodow, a show producere az amerikai People magazinnak. 

Inkább nevessetek!

"Ez a fickó (Trump elnök) annyi őrült, hihetetlen dolgot mondott és tweetelt, hogy nem is tudsz vele lépést tartani. Mi mindegyiket összegyűjtöttük, először kiállítást rendeztünk belőle, majd könyvben is kiadtuk, hogy így szolgáljuk az embereket” – tette hozzá.  "Szeretnénk, ha az olvasók képesek lennének nevetni ezeken ahelyett, hogy sírnának" – egészítette ki Jen Flanz, a show társproducere.

A Trump legsokkolóbbnak és legellentmondásosabbnak ítélt tweetjeiből készült kiállítást tavaly először New Yorkban mutatták be, később Chicagóba, Los Angelesbe és San Franciscóba is elvitték. A tárlat sajtóbeszámolók szerint tömegeket vonzott.

Hirdetés

A könyv a kiállítás katalógusaként szolgál, ugyanakkor új  tweeteket is tartalmaz.

Az enyém nagyobb!

Mivel Trump rendkívül termékeny twitterező, a könyv csak "az igazi mesterműveket" veszi számba, kommentárral és egyéb körítéssel ellátva. A kiadvány humorral tekinti át Trump elnökségét, amely napról napra abszurdabbnak tűnik az amerikaiak (legalábbis a demokrata szavazók) és világ egy része számára.

Idén januárban a republikánus politikus például azt írta Twitteren, hogy "az én atomgombom sokkal nagyobb és erősebb", mint Kim Jong Un észak-koreai diktátoré, ráadásul "az enyém működik is". Kommentárok szerint Trump ezzel erőt akart mutatni, valójában azonban egy olyan óvodásra emlékeztetett, aki nagyotmondással próbálja leplezni gyengeségét.        

Kit érdekel, hogy éjjel van?                     

A közelmúltban egyébként összeállítás készült az elnök diplomáciai baklövéseiről is. Ezt a gyűjtést a Politico online újság készítette nevük elhallgatását kérő kormányzati források alapján.

Az összeállításból kiderül például, hogy kormányzása első esztendejében Trump Abe Sindzó japán kormányfőt rendszeresen délután akarta telefonon hívni, amikor Japánban éppen éjszaka van. "Amikor hívni akar valakit, akkor mindenképpen hívni akarja" – idézte a lap a nemzetbiztonsági tanács egyik volt munkatársát.

Megesett, hogy az elnök Nepált "Nipple, Bhutánt "Button" néven emlegette, és egy pillanatra össze is keverte Nepált és Bhutánt, ráadásul azt hitte, hogy mindkettő India integráns része. AZ ENSZ-közgyűlés tavaly szeptemberi ülésszakán pedig Namíbiát Nambiának mondta.

Igaz, más amerikai elnököknek is voltak furcsaságaik, vagy követtek el hibákat. Barack Obama több politikus - köztük a szingapúri Lee Kuan Ju - nevét nem tudta helyesen kiejteni, George W. Bush egy interjúban kínosan összezavarodott, amikor nem ismerte egyes külföldi vezető politikusok nevét, Bill Clinton pedig - Trumphoz hasonlóan - fütyült az időzónákra, ha telefonálni akart.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 62 130 forintos törlesztőrészlettel és 9,74 százalékos THM-mel érhetjük el. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A magyarok ötödét hidegen hagyja, hogy komoly lemaradásban vannak a nők

A magyarok ötödét hidegen hagyja, hogy komoly lemaradásban vannak a nők

A Pew Research Center közzétette felmérését arról, hogyan vélekednek egyes országok állampolgárai a mindennapjaikról. Ennek egyik legfontosabb eleme a nemi egyenlőtlenség kérdése, amelyből kiderült, hogy a férfiak sokkal inkább úgy vélik, hogy javult ebben a kérdésben a helyzet, mint a nők. Például a német férfiak 78 százaléka szerint jobb a helyzet most, mint a 90-es évek végén, míg csupán a nők 62 százaléka vélekedik a hasonlóan. De mi a helyzet Magyarországon?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?