Hirdetés
Hirdetés

Az enyém nagyobb! Kiadták Trump legvadabb tweetjeit

Wéber Balázs, 2018. augusztus 17., 19:00
Cimkék
Twitter
, donald trump

Tavaly több kiállítást is rendeztek az Egyesült Államokban Donald Trump legneccesebb Twitter-üzeneteiből, a közelmúltban pedig könyvben is kiadták az aranyköpéseit kommentárokkal ellátva. A szerzők azt szeretnék, ha az olvasók sírás helyett inkább nevetnének az amerikai elnökön – vagy legalábbis az irományain.

Donald Trump a Kansas állambeli Wichitában tartott jelölőgyűlésen 2016. március 5-én. (MTI/AP/Charles Rex Arbogast)
Donald Trump a Kansas állambeli Wichitában tartott jelölőgyűlésen 2016. március 5-én. (MTI/AP/Charles Rex Arbogast)

Kiadták az Egyesült Államokban Donald Trump amerikai elnök Twitter-üzeneteit. A Donald J. Trump Elnöki Twitter Könyvtár című szatirikus könyvet egy amerikai televíziós showműsor, a Daily Show with Trevor Noah készítői állították össze. A kiadvány már meg is rendelhető az interneten.

"Amikor végül együtt láttuk a tweeteket, az még ránk is nagy hatással volt, pedig már hat hónapja dolgoztunk a könyvön” – mondta Steve Bodow, a show producere az amerikai People magazinnak. 

Inkább nevessetek!

"Ez a fickó (Trump elnök) annyi őrült, hihetetlen dolgot mondott és tweetelt, hogy nem is tudsz vele lépést tartani. Mi mindegyiket összegyűjtöttük, először kiállítást rendeztünk belőle, majd könyvben is kiadtuk, hogy így szolgáljuk az embereket” – tette hozzá.  "Szeretnénk, ha az olvasók képesek lennének nevetni ezeken ahelyett, hogy sírnának" – egészítette ki Jen Flanz, a show társproducere.

A Trump legsokkolóbbnak és legellentmondásosabbnak ítélt tweetjeiből készült kiállítást tavaly először New Yorkban mutatták be, később Chicagóba, Los Angelesbe és San Franciscóba is elvitték. A tárlat sajtóbeszámolók szerint tömegeket vonzott.

Hirdetés

A könyv a kiállítás katalógusaként szolgál, ugyanakkor új  tweeteket is tartalmaz.

Az enyém nagyobb!

Mivel Trump rendkívül termékeny twitterező, a könyv csak "az igazi mesterműveket" veszi számba, kommentárral és egyéb körítéssel ellátva. A kiadvány humorral tekinti át Trump elnökségét, amely napról napra abszurdabbnak tűnik az amerikaiak (legalábbis a demokrata szavazók) és világ egy része számára.

Idén januárban a republikánus politikus például azt írta Twitteren, hogy "az én atomgombom sokkal nagyobb és erősebb", mint Kim Jong Un észak-koreai diktátoré, ráadásul "az enyém működik is". Kommentárok szerint Trump ezzel erőt akart mutatni, valójában azonban egy olyan óvodásra emlékeztetett, aki nagyotmondással próbálja leplezni gyengeségét.        

Kit érdekel, hogy éjjel van?                     

A közelmúltban egyébként összeállítás készült az elnök diplomáciai baklövéseiről is. Ezt a gyűjtést a Politico online újság készítette nevük elhallgatását kérő kormányzati források alapján.

Az összeállításból kiderül például, hogy kormányzása első esztendejében Trump Abe Sindzó japán kormányfőt rendszeresen délután akarta telefonon hívni, amikor Japánban éppen éjszaka van. "Amikor hívni akar valakit, akkor mindenképpen hívni akarja" – idézte a lap a nemzetbiztonsági tanács egyik volt munkatársát.

Megesett, hogy az elnök Nepált "Nipple, Bhutánt "Button" néven emlegette, és egy pillanatra össze is keverte Nepált és Bhutánt, ráadásul azt hitte, hogy mindkettő India integráns része. AZ ENSZ-közgyűlés tavaly szeptemberi ülésszakán pedig Namíbiát Nambiának mondta.

Igaz, más amerikai elnököknek is voltak furcsaságaik, vagy követtek el hibákat. Barack Obama több politikus - köztük a szingapúri Lee Kuan Ju - nevét nem tudta helyesen kiejteni, George W. Bush egy interjúban kínosan összezavarodott, amikor nem ismerte egyes külföldi vezető politikusok nevét, Bill Clinton pedig - Trumphoz hasonlóan - fütyült az időzónákra, ha telefonálni akart.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Többéves rekord dől meg: ráharaptak a magyarok a lízingre

Többéves rekord dől meg: ráharaptak a magyarok a lízingre

Megint két számjegyű növekedés következett be a magyar lízingpiacon: a finanszírozott összeg 17 százalékkal 500 milliárd forint fölé került az év első kilenc hónapjában - közölte a Magyar Lízingszövetség. Az építőipari boom jól látszik a lízingpiacon is. A szövetség ugyanakkor felhívja a figyelmet: vannak kihívások a piacon, részben az emelkedő kamatok miatt, de rövid és középtávon stabil növekedés várható.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?