Hirdetés
Hirdetés

Az orosz pilótákon állna bosszút Amerika?

2018. április 20., 15:44

A Kreml szerint szándékosan akadályozzák az orosz pilóták vízumigénylését, ami gondot okozhat a légi forgalomban a két ország között.

Az orosz kormány szerint az amerikai hatóságok szándékosan akadályozzák a vízumok kiadását orosz pilótáknak, ami fennakadásokat okozhat a két ország közötti légi forgalomban. Washington korábban már jelezte, hogy a konzuli személyzet létszámhiánya miatt akadozik a vízumok kiadása, de a Kreml szóvivője szerint semmilyen objektív okuk nem lehet az amerikaiaknak a vízumkiadás lassítására, mivel a Szkripal-ügy miatti kölcsönös diplomáciai intézkedések a konzuli szolgálatokat nem érintették.

Nincs kegyelem - újabb csapást mértek az Iszlám Államra

Hirdetés

A Kreml nem zárja ki az újabb barátságtalan amerikai lépések lehetőségét. További részletek >>>

Dmitrij Peszkov szerint az amerikaiak szándékosan nehezítik a vízumkiadást, és ez - mint fogalmazott - "teljes egészében az amerikai kollégák lelkén szárad". Hozzátette: természetesen ez aggasztó, nem akarjuk az események ilyen irányú fejlődését. Az orosz külügyminisztérium korábban figyelmeztetett: megszűnhet a légi összeköttetés Oroszország és az Egyesült Államok között, ha az Aeroflot orosz légitársaság pilótái nem jutnak hozzá orosz vízumhoz. A tárca emlékeztetett arra, hogy a kétoldalú légi közlekedést szabályozó 1994-es orosz-amerikai megállapodás értelmében a hatóságok kötelesek jó előre kiadni a vízumokat a pilótáknak. A külügy közleményében azt írta:

"Az amerikai hatóságok mintha attól tartanának, hogy az oda érkező oroszok kinyitják az egyszerű amerikaiak szemét a rájuk tukmált oroszellenes propaganda butaságaira, ezért célirányosan akadályozzák az emberek közti kapcsolattartást."

A légitársaság közleményben tudatta, hogy a légitársaság pilótáinak jelen pillanatban van elegendő vízumuk ahhoz, hogy még néhány hónapig működtetni tudják a két ország közötti repülőjáratokat, de könnyen megtörténhet, hogy nekik és a légikísérőknek is túlórázniuk kell majd. A légitársaság súlyosnak tartja a problémát, és ezért fordult segítségért az orosz külügyi és közlekedési tárcákhoz.

Gyűlnek a viharfelhők Putyin feje felett

Brutálisan nő az országon a nyugati politikai és pénzügyi nyomás, mindez párosul az oroszok egyre növekvő igényével a változásra. Nem jó jel, hogy Putyin egy stagnáló gazdaságot ural, miközben nincsen kijelölt utódja. A hagyományos orosz befolyási övezetnek számító Közép-Ázsiában Moszkva mára elvesztette vezető gazdasági pozícióját, miközben Kína növeli a hatalmi jelenlétét. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 067 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Harc a muszlim párhuzamos társadalom ellen – megalázzák a német hatóságokat

Harc a muszlim párhuzamos társadalom ellen – megalázzák a német hatóságokat

A zöld lámpa a német nagypolitikától csak most jött, holott a párhuzamosan működő muszlim bűnözői társadalom kialakulása már a 2016-os rendőri jelentésekben világosan megjelent. Noha a berlini kormányzat jó ideje azon dolgozik, hogy egy külső behatásoktól mentes, toleránsabb iszlámot alakítson ki az országban, Kölnben az európai iszlám konferencia résztvevői ezt elvetették.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?