Hirdetés
Hirdetés

Azt hitted, elszállt az építőipar? Várd ki a végét

2017. december 17., 11:42

A korábban becsült 25-27 százalékos bővülésnél is nagyobb jöhet össze az idei évre.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) tájékoztatása szerint a korábban becsült 25-27 százalékos éves növekedés helyett idén várhatóan 30 százalékkal lesz magasabb az építőipar teljesítménye. A testület elnöke, Koji László szerint hónapról-hónapra növeli teljesítményét az építőipar az év elejétől, és november-decemberben is tovább tart a növekedés.

Ráadásul minden részterületen bővülés lehet, a legnagyobb mértékű javulás az út-vasútépítés, azaz a mélyépítés területén várható, az alacsony bázis miatt, mondta el. Az összes építési tevékenység 43 százaléka a közép-magyarországi régióban valósult meg, de a vidéki térségek is elkezdtek felzárkózni az utóbbi két-három hónapban.

Hirdetés

Megvan a magyarázat - itt van, miért kezdtek el építkezni a magyarok

Megint nagyot ment a hazai építőipar, újabb masszív pluszt ért el a Központi Statisztikai Hivatal jelentése alapján. Az októberi adatok szerint az ágazat termelése 38,1 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához viszonyítva, de a szerződések száma is növekedett. A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide! >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Drága, de imádjuk - megvan, hol szeretnek lakni a magyarok

Továbbra is töretlen a főváros pesti, belsőbb kerületeinek népszerűsége - derül ki a Duna House legfrissebb közleményéből. A XIII. kerület hosszú hónapok óta vezeti az érdeklődési listát, de a nyomában van Zugló és a belváros is.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?