Hirdetés
Hirdetés

Beindult a magyar külkereskedelem - még mindig az EU a fő partner

2018. december 07., 09:56

Idén októberben az export euróban számított értéke 6,5, az importé 9,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal a Privátbankárral.

A termék-külkereskedelmi többlet 232 millió euróval mérséklődött. 2018 első tíz hónapjában a termék-külkereskedelmi mérleg többlete 5,2 milliárd euró volt. A kivitel értéke 9456 millió eurót (3063 milliárd forintot), a behozatalé 9163 millió eurót (2968 milliárd forintot) tett ki.

Forrás: KSH / Privátbankár

Hirdetés

A termék-külkereskedelmi többlet 293 millió euró (95 milliárd forint) volt.  A kivitel 82, a behozatal 73%-át az Európai Unió tagállamaival bonyolítottuk le. 2018. októberben az egy évvel korábbihoz képest az export euróban számított értéke 6,5, az importé 9,7 százalékkal nőtt.

Forrás: KSH

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Két próbatételt is túlélt az Orbán-kormány fontos szövetségese

Két próbatételt is túlélt az Orbán-kormány fontos szövetségese

Egy héten belül két bizalmi szavazást élt túl a lengyel kabinet: a kormányfő előbb a reformjai folytatására kapott felhatalmazást, majd egy korrupciós ügyben kezdeményezett voksolást is megnyert. A Jog és Igazságosság három éve került hatalomra Lengyelországban, és azóta – a magyar kormányhoz hasonlóan – rendszeres konfliktusban áll Brüsszellel. Legutóbb ugyanakkor engedett az uniós nyomásnak.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?