Hirdetés
Hirdetés

Belebukott a korrupciós botrányba egy miniszterelnök-helyettes

2017. november 28., 13:48

Sikerült az ír ellenzék terve, lemondott Frances Fitzgerald.

Távozik tisztségéből Frances Fitzgerald ír miniszterelnök-helyettes, aki ellen a második legnagyobb írországi parlamenti párt, a kisebbségi kormányt kívülről támogató Fianna Fáil a múlt héten bizalmatlansági indítványt nyújtott be egy évekkel ezelőtti rendőrségi korrupciós ügy kezelési módja miatt. Erről itt írtunk bővebben. >>>

A beterjesztést a dublini parlament kedden tárgyalta volna, de az RTÉ ír közszolgálati médium jelentése szerint Fitzgerald saját pártja, a Fine Gael kormánypárt hosszas győzködésének engedve az utolsó pillanatban elfogadta, hogy a kormányválság elkerülése végett távoznia kell.

Hirdetés

Ha a felmerült vitás kérdésben nem sikerült volna megoldást találni - mindenekelőtt Frances Fitzgerald távozásával -, akkor nagy valószínűséggel még az idén előrehozott parlamenti választásokat kellett volna tartani Írországban.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Stratégiát vált az Aldi? Furcsa üzlethelyiséget nyitott

Stratégiát vált az Aldi? Furcsa üzlethelyiséget nyitott

Bár az Aldi-üzletek általában majdnem egyformák, most mégis nyitottak egy, a többitől alaposan eltérő egységet. Stratégiaváltásról állítólag nincsen szó, mégis lehetséges, hogy újabbak követik. Jöhetnek a mini-Aldik? Németországban megeshet, Magyarországon pedig eddig is jelentős rugalmasságról tettek tanúbizonyságot.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?