Hirdetés
Hirdetés

Bombát találtak a berlini főpályaudvaron

2018. április 20., 11:15

Lezárták és kiürítették az épület környékét, amíg hatástalanítják a világháborús bombát.

Egy mintegy 500 kilogrammos robbanószerkezetet találtak Berlin belvárosában a főpályaudvar mellett egy építkezésen, így a hatástalanítás idejére 800 méteres sugarú körben kiürítették a környéket. Magát az intézkedést ugyanakkor már egy hete bejelentették, így nem okozott különösebb fennakadást, hogy péntek délelőttre lezárták a forgalmas szakaszt. Naponta 300 ezer ingázó fordul meg a főpályaudvaron, így az intézkedés idejéig a vonatok és a környéket érintő buszok és villamosok sem közlekednek.

Ugyan más nagyvárosok belső kerületeihez képest a berlini főpályaudvar térsége viszonylag ritkán lakott, ugyanakkor a területen fekszik a szövetségi gazdasági minisztérium és a szövetségi hírszerző szolgálat (BND) központi épülete, egy bíróság, egy múzeum, több iskola, valamint számos vállalat irodája és két kórház néhány épülete is, amelyeket a dolgozóknak várhatóan kora délutánig el kellett hagyniuk.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Emiatt tör ki újból a hidegháborús hangulat?

Emiatt tör ki újból a hidegháborús hangulat?

Az amerikai kormány visszavonta Kína felé tett meghívását a világ legnagyobb haditengerészeti gyakorlatára. A döntés azután született, hogy Peking újabb rakétákat telepített a Dél-kínai-tenger partjainál. A két hatalom kapcsolata egyre intenzívebb versenybe vált, Washington szerint a kommunista vezetés titkolózik folyamatos fegyverkezéséről, Peking szerint ez már-már a hidegháborúra emlékeztető gyanakvást bírálja.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?