Hirdetés
Hirdetés

Bombát találtak a berlini főpályaudvaron

2018. április 20., 11:15

Lezárták és kiürítették az épület környékét, amíg hatástalanítják a világháborús bombát.

Egy mintegy 500 kilogrammos robbanószerkezetet találtak Berlin belvárosában a főpályaudvar mellett egy építkezésen, így a hatástalanítás idejére 800 méteres sugarú körben kiürítették a környéket. Magát az intézkedést ugyanakkor már egy hete bejelentették, így nem okozott különösebb fennakadást, hogy péntek délelőttre lezárták a forgalmas szakaszt. Naponta 300 ezer ingázó fordul meg a főpályaudvaron, így az intézkedés idejéig a vonatok és a környéket érintő buszok és villamosok sem közlekednek.

Ugyan más nagyvárosok belső kerületeihez képest a berlini főpályaudvar térsége viszonylag ritkán lakott, ugyanakkor a területen fekszik a szövetségi gazdasági minisztérium és a szövetségi hírszerző szolgálat (BND) központi épülete, egy bíróság, egy múzeum, több iskola, valamint számos vállalat irodája és két kórház néhány épülete is, amelyeket a dolgozóknak várhatóan kora délutánig el kellett hagyniuk.

Hirdetés

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 128 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Egy év alatt mért 7 százalékos drágulással a nyolcadik helyen áll Magyarország az Eurostat 27 ország lakásár-változását bemutató adatai alapján. A 2015 óta országos átlagban mért szűk 31 százalékos árnövekedés azonban még mindig dobogós helyet ér, viszont végre nem nőttek az árak, hanem csökkentek.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?