Hirdetés
Hirdetés

Bombát találtak a berlini főpályaudvaron

2018. április 20., 11:15

Lezárták és kiürítették az épület környékét, amíg hatástalanítják a világháborús bombát.

Egy mintegy 500 kilogrammos robbanószerkezetet találtak Berlin belvárosában a főpályaudvar mellett egy építkezésen, így a hatástalanítás idejére 800 méteres sugarú körben kiürítették a környéket. Magát az intézkedést ugyanakkor már egy hete bejelentették, így nem okozott különösebb fennakadást, hogy péntek délelőttre lezárták a forgalmas szakaszt. Naponta 300 ezer ingázó fordul meg a főpályaudvaron, így az intézkedés idejéig a vonatok és a környéket érintő buszok és villamosok sem közlekednek.

Ugyan más nagyvárosok belső kerületeihez képest a berlini főpályaudvar térsége viszonylag ritkán lakott, ugyanakkor a területen fekszik a szövetségi gazdasági minisztérium és a szövetségi hírszerző szolgálat (BND) központi épülete, egy bíróság, egy múzeum, több iskola, valamint számos vállalat irodája és két kórház néhány épülete is, amelyeket a dolgozóknak várhatóan kora délutánig el kellett hagyniuk.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mutatjuk, hol vannak a legdrágább és legolcsóbb vidéki lakások

Mutatjuk, hol vannak a legdrágább és legolcsóbb vidéki lakások

A legdrágább vidéki lakások Sopronban vannak, de Győr, Debrecen és Kecskemét árai is vetekszenek a külső pesti kerületekével. A nagy autóipari cégek fejlesztései egyértelműen növelik a lakások értékét: Kecskeméten kétszeresére nőttek az árak hét év alatt, a debreceni lakásárakat pedig a BMW-beruházás húzza majd.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?