Hirdetés
Hirdetés

Durva jóslat – bajban az olasz gazdaság?

2019. február 06., 17:20

Az Európai Bizottság rövidesen leszállítja az olasz gazdaság idei növekedésére vonatkozó prognózisát.

Az ANSA olasz hírügynökség úgy értesült, hogy Brüsszel szerint a GDP az idén csupán 0,2 százalékkal bővül a novemberben előrejelzett 1,2 százalékkal szemben. A Liga és az 5 Csillag párt koalíciós kormánya 1 százalékos növekedést prognosztizál.

Az olasz GDP 2018 negyedik negyedévében 0,2 százalékkal csökkent az előző negyedévhez képest, amikor 0,1 százalék volt a csökkenés. Ezzel Olaszország úgynevezett technikai recesszióba került. Ez a fogalom azt takarja, hogy a GDP két egymást követő negyedévben csökken. Az olasz GDP tavaly összeségében 1 százalékkal nőtt az ISTAT statisztikai hivatal adatai szerint.

Hirdetés

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 31 945 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. Az Erste Most Extra személyi kölcsönt pedig 32 606 forintos törlesztőrészlettel és 12,05 százalékos THM-mel igényelhetjük. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Euróban is nagyot nőtt a magyar átlagbér

Euróban is nagyot nőtt a magyar átlagbér

A KSH által megjelentetett decemberi kereseti adatok meglehetősen jók lettek, amiben szerepet játszik, hogy az év utolsó két hónapja általában erős szokott lenni. Tavaly a második félévben gyenge volt a forint, ez sokat rontott az euróban számolt béradatokon év közben, most viszont erősödik, és a helyzet máris egész jó: 800 euró fölött a nettó átlagbér.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?