Hirdetés
Hirdetés

Durva vád - fegyvercsempész diplomatákat fogtak

2018. március 19., 11:27

A véd szerint a diplomáciai autót használták a fegyverek szállításához.

Őrizetbe vették az izraeli hatóságok a kelet-jeruzsálemi konzulátus két alkalmazottját. A gyanú szerint a konzulátus sofőrje és biztonsági őre a diplomáciai védettséget biztosító autóval szállított fegyvereket a két palesztin terület, a Gázai övezet és Ciszjordánia között. A hatóságok már februárban letartóztatták a két férfit, de az izraeli belbiztonsági szolgálat csak most jelentette be ezt.

A konzulátus francia állampolgárságú sofőrje, Romain Franck a vádak szerint mintegy hetven pisztolyt és két puskát fuvarozott át a palesztinok lakta egyik területről a másikra. Az ügyben letartóztatták a francia konzulátus palesztin biztonsági őrét, valamint Ciszjordániában illegálisan tartózkodó gázai palesztinokat is a fegyvercsempész-hálózatban játszott szerepük miatt, összesen kilenc gyanúsítottat.

Hirdetés

A konzulátus sofőrje a Gázában működő francia kulturális központban fegyvereket vett át egy palesztintól, majd Ciszjordániában fegyverkereskedőknek adta át. A hatóságok szerint Franck felettesei tudta nélkül, saját zsebre dolgozott – a diplomáciai járműveket ráadásul kevésbe szigorú ellenőrzésnek vetik alá az átkelőnél. A letartóztatott palesztinok közül többen a Gázából Ciszjordániába irányuló pénzcsempészetben vettek részt.

Valamit nagyon benézett a fegyvercsempész - ezt mégis hogy gondolta?

Az hagyján, hogy egy hadsereget el lehetne látni vele, de minek hoz ilyet a nyaralásra? További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 128 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Jön a nagy lakáspiaci fordulat Magyarországon?

Egy év alatt mért 7 százalékos drágulással a nyolcadik helyen áll Magyarország az Eurostat 27 ország lakásár-változását bemutató adatai alapján. A 2015 óta országos átlagban mért szűk 31 százalékos árnövekedés azonban még mindig dobogós helyet ér, viszont végre nem nőttek az árak, hanem csökkentek.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?