Hirdetés
Hirdetés

Durva vád - fegyvercsempész diplomatákat fogtak

2018. március 19., 11:27

A véd szerint a diplomáciai autót használták a fegyverek szállításához.

Őrizetbe vették az izraeli hatóságok a kelet-jeruzsálemi konzulátus két alkalmazottját. A gyanú szerint a konzulátus sofőrje és biztonsági őre a diplomáciai védettséget biztosító autóval szállított fegyvereket a két palesztin terület, a Gázai övezet és Ciszjordánia között. A hatóságok már februárban letartóztatták a két férfit, de az izraeli belbiztonsági szolgálat csak most jelentette be ezt.

A konzulátus francia állampolgárságú sofőrje, Romain Franck a vádak szerint mintegy hetven pisztolyt és két puskát fuvarozott át a palesztinok lakta egyik területről a másikra. Az ügyben letartóztatták a francia konzulátus palesztin biztonsági őrét, valamint Ciszjordániában illegálisan tartózkodó gázai palesztinokat is a fegyvercsempész-hálózatban játszott szerepük miatt, összesen kilenc gyanúsítottat.

Hirdetés

A konzulátus sofőrje a Gázában működő francia kulturális központban fegyvereket vett át egy palesztintól, majd Ciszjordániában fegyverkereskedőknek adta át. A hatóságok szerint Franck felettesei tudta nélkül, saját zsebre dolgozott – a diplomáciai járműveket ráadásul kevésbe szigorú ellenőrzésnek vetik alá az átkelőnél. A letartóztatott palesztinok közül többen a Gázából Ciszjordániába irányuló pénzcsempészetben vettek részt.

Valamit nagyon benézett a fegyvercsempész - ezt mégis hogy gondolta?

Az hagyján, hogy egy hadsereget el lehetne látni vele, de minek hoz ilyet a nyaralásra? További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Ahány gyerek annyi szoba? Erre nagyon figyelj a lakásvásárlásnál

Ahány gyerek annyi szoba? Erre nagyon figyelj a lakásvásárlásnál

A lakásvásárlóknak fontosabb a lakószobák száma, mint a lakás alapterülete. Sőt, amióta az egekbe szöktek a lakásárak, a vásárlók minél több szobát szeretnének belezsúfolni minél kisebb alapterületbe. Ezt az igényt az építők is igyekeznek kielégíteni – gyakran áthágva a vonatkozó előírásokat is. Pedig nem árt odafigyelni a szobák szabályoknak megfelelő méretére.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?