Hirdetés
Hirdetés

Elhagyatott magángépek tucatjai maradtak a korrupciós botrányok után

2019. január 09., 14:36

Különös következménye lett annak, hogy Szaúd-Arábiában több herceget és kormánytagot letartóztattak korrupció miatt.

Mohammed bin Szalmán koronaherceg és trónörökös még tavaly tartott komolyabb tisztogatást, amelynek keretében több embert is letartóztattak korrupció vádjával - igaz, az más kérdés, hogy közülük hányan voltak ténylegesen bűnösek, és hányan kerültek bajba azért, mert a forrófejű herceg ellenfelének számítottak.

A korrupciós ügyek miatt csökkenés látszik az ország magánrepülő piacán is, ráadásul Rijádban és Dzsiddában több százmillió dollárt érő magánrepülőgépek tucatjai állnak kihasználatlanul – írja a Reuters.

Hirdetés

Ezek részben lefoglalásra kerültek a tisztogatás alatt, részben pedig olyan szaúdiaké, akiket eltiltottak az utazástól, vagy pedig nem szívesen használják a gépeiket, mivel attól tartanak, hogy a kormány lecsap rájuk.

Források szerint körülbelül 70 magángép várakozik a reptereken, ezek többsége Bombardier és Gulfstream-gyártmány, de van néhány Airbus és Boeing is. Ezek jellemzően olyan típusok, amiket Európában a fapados társaságok utasszállítóként használnak (737 MAX, A320neo), de Szaúd-Arábiában magángépként több hálószobának, tárgyalónak és egy konditeremnek is helyet adnak.

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 128 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mi lesz a német nyugdíjasok sorsa? A szemfülesek nagyot kaszálhatnak

Mi lesz a német nyugdíjasok sorsa? A szemfülesek nagyot kaszálhatnak

Németországban a jelenleg 55-65 éves generációnak megy a legjobban a sora. A következő években viszont nyugdíjba vonulnak a baby boomerek, és ezzel nem kis fejtörést okoznak majd az állami nyugdíjrendszernek. A Fidelity International megvizsgálta, milyen lehetőségeket kínál a demográfiai lavina a befektetők számára és hogyan készülhetünk fel rájuk okosan.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?