Hirdetés
Hirdetés

Elhagyatott magángépek tucatjai maradtak a korrupciós botrányok után

2019. január 09., 14:36

Különös következménye lett annak, hogy Szaúd-Arábiában több herceget és kormánytagot letartóztattak korrupció miatt.

Mohammed bin Szalmán koronaherceg és trónörökös még tavaly tartott komolyabb tisztogatást, amelynek keretében több embert is letartóztattak korrupció vádjával - igaz, az más kérdés, hogy közülük hányan voltak ténylegesen bűnösek, és hányan kerültek bajba azért, mert a forrófejű herceg ellenfelének számítottak.

A korrupciós ügyek miatt csökkenés látszik az ország magánrepülő piacán is, ráadásul Rijádban és Dzsiddában több százmillió dollárt érő magánrepülőgépek tucatjai állnak kihasználatlanul – írja a Reuters.

Hirdetés

Ezek részben lefoglalásra kerültek a tisztogatás alatt, részben pedig olyan szaúdiaké, akiket eltiltottak az utazástól, vagy pedig nem szívesen használják a gépeiket, mivel attól tartanak, hogy a kormány lecsap rájuk.

Források szerint körülbelül 70 magángép várakozik a reptereken, ezek többsége Bombardier és Gulfstream-gyártmány, de van néhány Airbus és Boeing is. Ezek jellemzően olyan típusok, amiket Európában a fapados társaságok utasszállítóként használnak (737 MAX, A320neo), de Szaúd-Arábiában magángépként több hálószobának, tárgyalónak és egy konditeremnek is helyet adnak.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megfúrnák az EU egyik legdemokratikusabb vívmányát

Megfúrnák az EU egyik legdemokratikusabb vívmányát

Az EU azért vezette be a csúcsjelölti rendszert 2014-ben, hogy demokratikusabbá tegye az Európai Bizottság vezetőjének megválasztási folyamatát. Az volt a cél, hogy az új elnök személye ne csupán hatalmi alkuk eredménye legyen, hanem az uniós polgárok is beleszólhassanak a választásba. Ezt a rendszert rúgná fel most az Európai Tanács egy része.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?