Hirdetés
Hirdetés

Elkezdődött a kiutasítgatás az elcsalt választás miatt

2018. május 24., 07:34

Kis diplomáciai csetepaté, nem sok tényleges következménnyel.

Az Egyesült Államok kiutasított két venezuelai diplomatát - jelentette be az amerikai külügyminisztérium. A tárca közleménye szerint a venezuelai nagykövetség attaséja és houstoni főkonzulátusának helyettes főkonzulja nem kívánatos személy.

A két diplomatának 48 órán belül kell elhagynia az Egyesült Államokat. A kiutasítás válaszlépés arra, hogy Nicolás Maduro venezuelai államfő két amerikai diplomata kiutasításáról döntött Caracasban.

Rossz a viszony

Washington és Caracas viszonya meglehetősen feszült. Az amerikai kormányzat csalásnak minősítette a vasárnapi venezuelai választásokat, amelyekből Nicolás Maduro, az eddigi elnök került ki győztesen. Részletek a Privátbankár.hu korábbi cikkében. >>>

Hirdetés

Donald Trump pedig hétfőn újabb szankciókról írt alá rendeletet a dél-amerikai állam ellen. Ebben Washington megtiltotta amerikai állampolgároknak, hogy kereskedelmi tevékenységet folytassanak, vagy a venezuelai olajiparból, és más ágazatokból származó vagyontárgyakat felvásároljanak. Maduro ezt követően döntött amerikai diplomaták kiutasításáról.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Pocsék a hangulat Trump miatt, 325 felett volt az euró

Pocsék a hangulat Trump miatt, 325 felett volt az euró

Az amerikai-kínai vámháború nagyon csúnyára festette a tőzsdenapot, volt idő, amikor a német index majdnem két százalékos esést mutatott. A BUX végül alulmúlta a DAX-ot, sovány vigasz, hogy Varsóban sem igazán volt jobb a helyzet. Az euró/forint délben 325 is volt, de azután visszaesett, 322-ig.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?