Hirdetés
Hirdetés

Elmérgesedett a helyzet: vegyi fegyverrel támad Erdogan?

2018. február 17., 14:21

Eddig hat embert szállítottak kórházba légzési nehézségekkel és bőrkiütéssel, a török vezetés szerint ez csak sötét propaganda.

Afrín Forrás: Google Maps
Forrás: Google Maps

Szíriai kurd és állami sajtóorgánumok azzal vádolták meg Törökországot, hogy gáztámadást hajtott végre az ország északnyugati részén, Afrín körzetében. A helyi orvosok szerint eddig hat embert vittek kórházba légzési nehézségekkel, hányással és bőrkiütéssel miután szerintük Törökország mérges gázzal töltött lövedékeket lőtt ki a térségben.

Nem tűri a kritikát: kulcsembereket vitetett el Erdogan

Hirdetés

Török orvosok szóltak be a szír hadműveleteket illetően, már kattant is a bilincs. Tovább >>>

A szíriai állami hírügynökség számolt be először minderről, szerintük Törökország mérgező anyagot tartalmazó lövedékeket lőtt ki egy falura Afrín közelében, ami miatt hat fulladozó civilt vittek kórházba – az AP amerikai hírügynökség azonban hangsúlyozta: a jelentéseket független forrásból nem lehet megerősíteni.

Törökország részese a vegyifegyver-tilalmi egyezménynek. A Reutesnek nyilatkozó török forrás leszögezte: Törökország soha nem vetett be vegyi fegyvert szíriai műveleteinél, és különös gondot fordít a civil lakosság védelmére. A diplomata szerint ezek alaptalan vádaskodások, hozzátette: sötét propaganda az az állítás, hogy hat ember török gáztámadásban sérült meg.

Amennyiben igazak a feltevések, a gáztámadás akár válaszlépés is lehet a pár nappal ezelőtti eseményekre, amikor is a kurdok kilőttek egy török katonai helikoptert. A török elnök nem reagált finoman erre. Erdogan akkor elmondta:  Az egyik helikopterünket lelőtték. Fog még hasonló történni, háborúban állunk. Lehet, hogy elvesztünk egy helikoptert, de ők (a felkelők) fognak igazán megfizetni érte. További részletek >>>

A modern Törökország halála – 150 évet zuhannak vissza

Reális veszéllyé vált, hogy az amerikai és a török csapatok – két NATO szövetséges – összetűzésbe kerülnek egymással Szíriában. A háborús hisztéria még fojtogatóbb légkört teremtett abban az országban, amelyben már egyébként is másfél éve rendkívüli állapot van érvényben. A jogtiprás és az önkény Törökországban már eléri azt a szintet, amelyet pedig 1876-ban az ottomán birodalom meghaladt, amikor a parlament felállításával ellenőrzést kezdett gyakorolni a szultán hatalma fölött. Részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

A GKI Digital 2015 óta készít nyilvános rangsort a magyar piac legnagyobb online kiskereskedőiről. A végleges sorrend alapját a GKI Digital forgalmi modellezése adta. A becsléseket ez alkalommal is pontosította a kutatócég a lakossági vásárlási szokásokat vizsgáló felmérések eredményeivel, valamint kereskedői riportok tényadataival.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?