Hirdetés
Hirdetés

Ennyivel több pénz marad a családoknál

2015. július 14., 17:11

Jövőre 16-ról 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó.

Pankucsi Zoltán egy korábbi rendezvényen. MTI Fotó: Beliczay László
Pankucsi Zoltán egy korábbi rendezvényen. MTI Fotó: Beliczay László

Az egykulcsos személyi jövedelemadó (szja) is hozzájárult ahhoz, hogy a magyar gazdaság 2010 óta 10 százalékkal növekedett, ezen belül a tavalyi bővülés 3,6 százalékos volt - jelentette ki Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára.

Az egykulcsos szja és a családi kedvezménynek köszönhetően tavaly 600 milliárd forint többletjövedelem maradt a családoknál, az idén várhatóan az összeg 660 milliárd forintra növekszik. 

4 millió embert érint

Hirdetés

Azzal, hogy jövőre 16-ról 15 százalékra csökken az szja kulcsa, további 120 milliárd forintot spórolnak meg a magánszemélyek - mondta el a helyettes államtitkár.

A jövőre 1 százalékponttal csökkenő szja 4 millió embert érint. Például egy átlagjövedelemmel rendelkező, kétkeresős, de gyermek nélküli háztartásban 56 ezer forinttal marad több jövedelem ennek köszönhetően - jegyezte meg Pankucsi Zoltán.

Kérdésre válaszolva kifejtette: a gazdasági növekedés az alapja az szja további csökkentésének, és megismételte, a kormányzati ciklus végére egyszámjegyű lehet a jövedelemadó.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kissinger figyelmeztetése - katasztrofális háború törhet ki az USA és Kína között

Kissinger figyelmeztetése - katasztrofális háború törhet ki az USA és Kína között

Henry Kissinger szerint a két országnak mielőbb rendeznie kell nézeteltéréseit, különben olyan „katasztrofális háború” törhet ki, amely véresebb lenne, mint a két világháború. Az ázsiai-csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodás az USA régióbeli hegemóniájára mér komoly csapást, hiszen még olyan közeli amerikai szövetségesek is csatlakoznak a Kína által dominált szövetségbe, mint Japán és Ausztrália. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?