Hirdetés
Hirdetés

Több százezer afrikaival fenyeget Orbán Viktor az EP-választás előtt

2019. május 25., 10:20

A magyar kormányfő szerint ha baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most százezrével lennének itt afrikai vagy közel-keleti migránsok. A nemzetközi és hazai statisztikákból ugyanakkor az derül ki, hogy az elmúlt években radikálisan csökkent az Európát elérő bevándorlók és menekültek száma, és minimális azok száma, akik Magyarországon adtak be menedékkérelmet. Tehát még ha el is jutnak ide a migránsok, általában továbbmennek Nyugatra.

 An installation depicting migrants is pictured during the second and final day of the UN Migration Conference in Marrakech, Morocco, 11 December 2018. Government envoys and advocacy groups are working to flesh out and refine a migration policy blueprint adopted by 164 United Nations countries. But one of the supporting states said it wanted to 'clarify' its position because of perceived ambiguities in the pact opposed by several UN member nations. At least 16 countries have rebuffed or hesitated to become signatories to the accord. EPA/JALAL MORCHIDI
(Illusztráció) EPA/JALAL MORCHIDI

Akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választani! - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzetben és a Mediaworks vidéki napilapjaiban ma megjelent interjúban.

Orbán szerint a civilizációnk a tét

Hirdetés

A kormányfő úgy fogalmazott:

"a bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!"

Szerinte az eredmények meggyengíthetik vagy megerősíthetik a kormányokat, illetve kormányfőket az Európai Tanácsban. Magyarország ereje tehát az Európa jövőjéről zajló vitában attól függ, hogy a magyar választók miként döntenek vasárnap - mondta.

"Az európai jövő legfontosabb kérdése a bevándorlás kérdése, vagyis hogy megőrizzük-e földrészünk kulturális identitását, keresztény alapokra épülő civilizációját"

- jelentette ki a kormányfő. A bevándorlás ügyében képviselt magyar álláspont súlyát a vasárnapi eredmények fogják meghatározni; a szavazók akkor tudják megállítani a bevándorlást, ha bevándorlásellenes képviselőket küldenek Brüsszelbe - jelentette ki Orbán Viktor. Hozzátette:

"Nem mindegy, hogy gyermekeink és unokáink milyen Európában fognak felnőni".

Folyamatos fenyegetés

A miniszterelnök szerint "nagyon erős brüsszeli törekvés", hogy egész Európát átalakítsák:

"(Ez) folyamatos fenyegetést jelent számunkra."

Úgy véli, hogy Európában vannak olyan politikusok, pártok, kormányok, üzleti érdekcsoportok, értelmiségi hálózatok és szellemi központok, amelyek szerint Európának maga mögött kell hagynia a keresztény kultúrát és a nemzeti történelmi korszakot, és létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat, egy kevert népességű birodalmat, amelyben már sem a kereszténységre épülő identitás, sem a nemzethez tartozás nem jelent majd semmit, mert feloldódik és eltűnik.

Ezen törekvésnek Magyarországon is vannak képviselőik - mondta Orbán Viktor. Szerinte ők azok, akik brüsszeli mintára nem megállítani akarják a bevándorlást, hanem megszervezni.

Több százezer afrikai

Beszélt arról is, hogy az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni. Márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják - közölte a kormányfő, akinek meggyőződése: a következő évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartják a legfontosabb kérdésnek. Megjegyezte:

"Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok".

Kitért arra is, hogy a baloldali pártok Európában minden alkalommal a bevándorláspárti erőkkel szavaztak együtt. Szerinte a magyar ellenzék egésze beállt a bevándorláspártiak mögé. Nem a magyar embereket, hanem Brüsszelt képviselik - mondta.

Orbán Viktor hozzátette: Brüsszelben az asztalfiókok tele vannak a migrációt felgyorsító tervekkel. Migránskártya, migránsvízum, Soros bevándorláspárti szervezeteinek több milliárd eurós támogatása - sorolta a kormányfő, hozzátéve: ezeket le kell állítani, a pénzt határvédelemre és a családok támogatására kell fordítani.

Sokkal kevesebben jönnek

A nemzetközi és hazai adatokon alapuló cikksorozatunkból ugyanakkor kiderül: az elmúlt években radikálisan visszaesett az Európába érkező migránsok száma, egyre kevesebben nyújtanak be menedékkérelmet.

Jelentősen csökkent a Magyarországra érkezők száma is. Idén havonta kevesebb mint ezer migráns jutott el a magyar határhoz, a tényleges menedékkérők száma pedig már éves szinten is ezer alatt van. A 2015-ös migrációs válság tapasztalatai mellett ez is azt jelzi, hogy a bevándorlók és menekültek túlnyomó többsége számára Magyarország csupán tranzitország.

A nagy migránspara - cikksorozatunk a témában:

- I.: Radikálisan csökken az Európát elérő migránsok száma

- II.: Így zárult be a balkáni útvonal

- III.: Olaszország is bezárja a kapukat

- IV.: Új ország a célkeresztben

- V.: Alig jönnek migránsok Magyarországra

- VI.: Tényleg elsüllyed Európa?

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Dagad az Epstein-botrány: rejtélyes végrendeletet írt a milliárdos halála előtt

Dagad az Epstein-botrány: rejtélyes végrendeletet írt a milliárdos halála előtt

A halála előtt két nappal írta alá végrendeletét Jeffrey Epstein milliárdos, akit emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával helyeztek előzetes letartóztatásba, és aki a hivatalos jelentés szerint öngyilkos lett a börtönben. Minden vagyonát egy ismeretlen összetételű társaságra hagyta. A hivatalos jelentés szerint felakasztotta magát.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?