Hirdetés
Hirdetés

Erős felhatalmazást kapott a japán kormányfő az Észak-Korea elleni fellépésre

2017. október 23., 08:33

A Japánban tartott előrehozott választásokon nagyarányú győzelmet aratott Abe Sinzo miniszterelnök pártja, így megnő mozgástere a katonai műveletek terén.

Abe Sinzo így a leghosszabb időt hivatalában töltő japán vezető lehet a második világháború óta, egyúttal koalíciójának olyan többsége lesz a parlamentben, hogy alkotmánymódosítást kezdeményezhet.

Erre azért van szükség, mert a második világháború után olyan alkotmányt fogadtak el, amely rendkívüli mértékben korlátozza a fenntartható haderőt és fegyverzetet. Most azonban, miután az Észak-koreai nukleáris fenyegetés sokkal inkább veszélyezteti Japánt, mint más országokat, felmerült az igény, hogy Japán önállóan is felléphessen ez ellen, ne legyen teljes mértékben kiszolgáltatva az amerikai védelemnek.

Hirdetés

Az amerikai elnök november 5-én Japánba látogat, és a japán miniszterelnökkel egyeztetik a további teendőket, egyben megerősítik a két vezető közötti szoros kapcsolatot.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Minden autós rémálma: százezres károkat okozhat, ha nem figyelsz

Defekt, sérült felni, rossz egyenesfutás: problémák, amelyek akár egyetlen kátyú után is jelentkezhetnek. Mindez nem csoda: egy-egy fagyos, csapadékos hét után kátyúk ezrei jelennek meg a hazai utakon, amelyek akár százezres nagyságrendű kárt is okozhatnak autónkban.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?