Hirdetés
Hirdetés

Ez lenne a legrosszabb forgatókönyv – évtizedekre kárt okozna

2018. július 23., 14:04

Még az is előfordulhat, hogy megállapodás nélkül távoznak a britek az EU-ból.

Jeremy Hunt (Fotó:EPA/CLEMENS BILAN)
Jeremy Hunt (Fotó:EPA/CLEMENS BILAN)

Nagyon is valós annak a kockázata, hogy az Egyesült Királyság véletlenül megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból - mondta Jeremy Hunt új brit külügyminiszter.

Hunt kinevezése utáni első útja Berlinbe vezetett, ahol Heiko Maas német külügyminiszterrel tárgyalt.

Hirdetés

"Azt hiszem, az Európai Unióban sokan úgy gondolják, hogy elegendő elég sokáig várniuk, és London pislogni fog" - mondta Hunt, az egymással farkasszemet néző brit és brüsszeli tárgyalódelegációkra utalva.

Maasszal közös sajtótájékoztatójukon az új brit külügyminiszter azt mondta: Németország Nagy-Britannia egyik legjobb barátja az egész világon, és mindkét ország elkötelezett a szabályokon alapuló nemzetközi rend mellett.

"Az aggaszt igazán, hogy ha rendezetlenül zajlik a kiválás, az egy emberöltőre megváltoztathatja a brit közgondolkodást Európáról, és olyan szakadáshoz vezetne, amely nagyon káros lenne" - fogalmazott Jeremy Hunt.

Heiko Maas szerint Németország nem akarja, hogy az Egyesült Királyság megállapodás nélkül, rendezetlen módon váljon ki az Európai Unióból.

"Megállapodást akarunk, és tisztában vagyunk azzal, hogy ehhez lépéseket kell tennünk egymás irányába" - mondta a német diplomácia vezetője.

Az Egyesült Királyság a jelenlegi állás szerint 2019. március 29-én éjfélkor megszűnik az Európai Unió tagja lenni, akár sikerül megállapodni a kilépés feltételeiről, akár nem.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Lassul a magyar munkaerő kivándorlása Ausztriába?

Az Ausztriában dolgozó magyarok száma szezonálisan csökkent novemberben, de egy év alatt így is nőtt. Mostanában azonban valamivel kisebb mértékű a bővülés, mint korábban. A főbb küldő országokból továbbra is érkeznek, a tömeg nem áll le. De osztrák állampolgárból is több dolgozik.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?