Hirdetés
Hirdetés

Fegyveres támadás történt – mit tud a külügy a magyarokról?

2018. január 21., 12:15

A Külgazdasági és Külügyminisztérium szerint em tartózkodik konzuli védelemért regisztrált magyar állampolgár Kabulban.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Unió Külügyek Tanácsa brüsszeli munkaülése után tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján 2016. november 14-én. Forrás: MTI/ KKM / Burger Zsolt
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy korábbi sajtótájékoztatón.(Forrás: MTI/ KKM / Burger Zsolt)

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta az MTI-nek, hogy a KKM a Terrorelhárítási Központtal és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálattal együttműködve folyamatosan vizsgálja az afgán fővárosban történő eseményeket.

A KKM konzuli főosztálya, valamint a Kabulba akkreditált ankarai nagykövetség és iszlámábádi konzulátus azonnal felvette a kapcsolatot az afganisztáni és európai partnerekkel, az iszlámábádi afgán konzullal és a kabuli magyar katonai kontingenssel is.

Hirdetés

Nem világos, mi történt

Egy magyar állampolgár január első napjaiban Kabulban tartózkodott, de megerősítette, hogy már hazatért Magyarországra. A külügyminiszter tájékoztatása szerint jelenleg folyamatosan egymásnak ellentmondó híreket kapnak az esetleges magyar érintettségről, de az afganisztáni helyzet miatt az információkat nem lehet hitelesnek minősíteni.

"A fejleményeket folyamatosan figyeljük, ha kiderül, hogy a szállodában volt magyar állampolgár, és segítségre szorul, a kollégáink természetesen mindenben segíteni fognak neki" - közölte Szijjártó Péter.

Hatan meghaltak

Az afgán belügyminisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint véget ért a kabuli Intercontinental szálloda elleni fegyveres támadás. A biztonsági erők az összes támadóval végeztek. A merényletben hat civil, köztük egy külföldi nő vesztette életét, állampolgárságát egyelőre nem közölték.

Naszrat Rahimi, a belügyminisztérium egyik szóvivőjének tájékoztatása szerint heten sebesültek meg a szombat este indított támadásban, amelyet a tálibok vállaltak magukra.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Beizzítják az űrversenyt – Kína kolóniát építene a Holdra?

Kennedy és az első Holdra szállás óta nem volt különösebben éles az űr, pontosabban a Hold meghódítására irányuló verseny. Ezt most Kína piszkálhatja fel, ugyanis olyasmire készül, amit eddig senkinek sem sikerült: űrszondát akar juttatni a Hold sötét oldalára. Kérdés, hogy milyen céllal – és vajon mit visznek magukkal a rejtélyes holdjárón.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?