Hirdetés
Hirdetés

Fél éve nem volt ilyen jó hangulat Európában

2017. november 14., 12:46

Öthavi csúcsra ugrott a ZEW-index Németországban.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

A mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet közleménye szerint novemberben ugyan elmaradt a várakozásoktól, ugyanakkor ennek ellenére öthavi csúcsra emelkedett, és javulást mutattak ki az euróövezetben is. A felmérés szerint novemberben 1,1 ponttal 18,7 pontra emelkedett az októberi 17,6 pontról a ZEW németországi konjunkturális várakozásokat tükröző mutatója. Az index alacsonyabb lett a 20,0 pontos elemzői várakozásoknál és elmarad a 23,7 pontos hosszú távú átlagtól.

A ZEW pénzügyi szakemberek körében végzett felmérése az októberi romlás után javulást mutatott ki az euróövezeti kilátások megítélésében is. Az euróövezeti gazdasági hangulatindex 4,2 ponttal 30,9 pontra emelkedett novemberben a szeptemberi 26,7 pontról. A piac 29,3 pontot várt. Az aktuális euróövezeti konjunkturális helyzet megítélése novemberben 47,8 ponton 11,3 ponttal haladta meg az októberit.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

A lakáspiacot az újlakás építésre vonatkozó kedvezményes áfa, és az alacsony hitelkamat környezet is fűti. A kedvező kamatok révén a vevők 25 százaléka, az új építésű projekteknél pedig közel 40 százalék vásárol hitelből lakást. Ugyanakkor egy esetleges globális kamatemelés a hazai kamatkörnyezetre is hatással lenne.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?