Hirdetés
Hirdetés

Földön, vízen, levegőben szigorítanának a zöldek

2019. szeptember 13., 09:34

A környezet védelme érdekében drágítanák a repülést és az autózást, eltiltanák a robbanómotort és az olajfűtést a német Zöldek.

Szigorú környezetvédelmi rendszabályokat javasol a német Zöld-párt, amely egy következő kormányban a CDU/CSU partnere lehet. Véleményük szerint „végre lépni kell” és nem szabad további, olajjal működő fűtőberendezéseket engedélyezni.

Hirdetés

A különösen környezetkárosító repülés korlátozására azt javasolják, hogy kettőzzék meg a légi-közlekedési adót és emeljék meg a le- és felszállási díjakat a különösen sok káros-anyagot kibocsátó és hangos gépekre. Kívánatos az is, hogy nyereséget nem termelő repterek ne kaphassanak állami támogatást.

A Zöldek átalakítanák a gépkocsi-adó rendszerét úgy, hogy a környezetbarát kocsik után kevesebb, a káros-anyagot kibocsátók után többet kelljen fizetni. Ki kell építeni és szabványosítani kell az e-kocsik töltését szolgáló hálózatot, és 2030 után ne legyen már lehetséges robbanómotoros autót forgalomba hozni. Ugyanakkor 130 km/órában maximálnák a sebességet a német autópályákon, amelyeken jelenleg nincs sebességkorlátozás.

2040-re el kell érni, hogy az új épületeket 100 százalékban megújuló energiával fűtsék, illetve hűtsék – áll egyebek mellett a Zöldek messzemenő javaslataiban.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Most fog lelassulni a régiós GDP-növekedés?

Most fog lelassulni a régiós GDP-növekedés?

Bár a régió GDP-bővülése uniós szinten kiemelkedő, a növekedés üteme lassulhat a következő időszakban - derül ki a Coface hitelbiztosító elemzéséből, amely szerint a közép- és kelet-európai térségben – ezen belül Magyarországon – tavaly a vállalatok körében csökkent a fizetésképtelenség aránya.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?