Hirdetés
Hirdetés

Folyik a harc Theresa May székéért: az EU a megfelelő jelölttel tárgyalhatna is?

2019. június 16., 14:10

Jeremy Hunt szerint ha lenne megfelelő új javaslata a briteknek, akkor mégis tárgyalna az EU.

A brit külügyminiszter szerint megfelelő brit javaslat esetén az Európai Unió hajlandó lenne újratárgyalni a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodást, annak érdekében, hogy megoldás szülessen az ír-északír határellenőrzés problémájára.

Jeremy Hunt, a kormányzó Konzervatív Párt és a kormány éléről távozó Theresa May utódlásáért folyó versengés egyik résztvevője a BBC politikai magazinműsorának nyilatkozva kijelentette: ha az európai vezetőket megkeresi „egy olyan brit miniszterelnök, akivel készek tárgyalni”, és ötleteket terjeszt eléjük az ír határprobléma megoldására, akkor „hajlandók lennének a csomag újratárgyalására.”

Hirdetés

Az EU-val May kormánya által novemberben elért Brexit-megállapodást a londoni alsóház eddig háromszor visszautasította.  Az Európai Bizottság és több uniós vezető többször is határozottan leszögezte, hogy nem lehetséges a kilépési egyezségről folytatott tárgyalások újraindítása.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mészáros Lőrinc sajátjaiba olvasztja az átvett Simicska-cégeket

Mészáros Lőrinc sajátjaiba olvasztja az átvett Simicska-cégeket

Nagyjából egy évvel ezelőtt jelentette be Simicska Lajos, a Fidesz volt pénztárnoka, hogy egyetlen érdekeltségét, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.-t leszámítva minden cégét átadja üzlettársának, Nyerges Zsoltnak. Már ekkor többen azt gyanították, hogy az érdekeltségek végül Mészáros Lőrincnél fognak kikötni. Mint később kiderült, valóban így történt.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?