Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas amerikai hadgyakorlat indul a szomszédunknál

2018. július 09., 15:00

Nagyszabású ukrán-amerikai haditengerészeti gyakorlat kezdődik Dél-Ukrajnában és a Fekete-tenger északnyugati részén.

(Forrás: Google Maps)
(Forrás: Google Maps)

A Sea Breeze-2018 (Tengeri Szellő) elnevezésű gyakorlatra elsőként az Egyesült Államok haditengerészetének egyik zászlóshajója, a USS Mount Whitney érkezett meg, múlt vasárnap pedig a USS Porter (DDG 78) romboló hadihajó is befutott Odessza kikötőjébe.

16 résztvevő ország

A gyakorlatra érkeznek még hadihajók Törökországból és Romániából, különleges alakulatok, valamint különböző katonai vízi járművek Nagy Britanniából és Kanadából, továbbá haditengerészek Georgiából és Moldovából is. Az eseményen összesen 16 állam katonái vesznek részt: a többi közt Bulgária, Görögország, Észtország, Litvánia, Dánia, Norvégia, Lengyelország és Svédország is képviselteti magát.

Hirdetés

A gyakorlat július 9-től 21-ig tart. A résztvevők a soknemzetiségű parancsnokág által kidolgozott feladatokat, tengeri műveleteket hajtanak végre a NATO-szabványoknak megfelelően. A fő feladat a tengeri, valamint az azokat támogató szárazföldi és légierők tevékenységének összehangolása. A többnemzetiségű parancsnokság a nyílt tengeren tartózkodó USS Mount Whitney zászlóshajóról irányítja majd a műveleteket.

Az UNIAN emlékeztetett arra, hogy a Sea Breeze hadgyakorlatokat 1997 óta rendezik meg a Fekete-tengeren. Tavaly több mint 30 különféle hadihajó, 25 repülőgép, illetve helikopter vett részt rajta 16 országból, összesen több mint háromezer fővel.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Már látható, hogy mikor jöhet a következő adócsökkentés

Már látható, hogy mikor jöhet a következő adócsökkentés

Még csak a héten került a parlament elé a szociális hozzájárulási adó július elsejétől életbe lépő csökkentéséről szóló törvényjavaslat, de a költségvetési törvény fejezeti köteteiből kiderül, mikor várható a következő mérséklés.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön kiirtanád a magázást a magyar nyelvből?