Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas amerikai hadgyakorlat indul a szomszédunknál

2018. július 09., 15:00

Nagyszabású ukrán-amerikai haditengerészeti gyakorlat kezdődik Dél-Ukrajnában és a Fekete-tenger északnyugati részén.

(Forrás: Google Maps)
(Forrás: Google Maps)

A Sea Breeze-2018 (Tengeri Szellő) elnevezésű gyakorlatra elsőként az Egyesült Államok haditengerészetének egyik zászlóshajója, a USS Mount Whitney érkezett meg, múlt vasárnap pedig a USS Porter (DDG 78) romboló hadihajó is befutott Odessza kikötőjébe.

16 résztvevő ország

A gyakorlatra érkeznek még hadihajók Törökországból és Romániából, különleges alakulatok, valamint különböző katonai vízi járművek Nagy Britanniából és Kanadából, továbbá haditengerészek Georgiából és Moldovából is. Az eseményen összesen 16 állam katonái vesznek részt: a többi közt Bulgária, Görögország, Észtország, Litvánia, Dánia, Norvégia, Lengyelország és Svédország is képviselteti magát.

Hirdetés

A gyakorlat július 9-től 21-ig tart. A résztvevők a soknemzetiségű parancsnokág által kidolgozott feladatokat, tengeri műveleteket hajtanak végre a NATO-szabványoknak megfelelően. A fő feladat a tengeri, valamint az azokat támogató szárazföldi és légierők tevékenységének összehangolása. A többnemzetiségű parancsnokság a nyílt tengeren tartózkodó USS Mount Whitney zászlóshajóról irányítja majd a műveleteket.

Az UNIAN emlékeztetett arra, hogy a Sea Breeze hadgyakorlatokat 1997 óta rendezik meg a Fekete-tengeren. Tavaly több mint 30 különféle hadihajó, 25 repülőgép, illetve helikopter vett részt rajta 16 országból, összesen több mint háromezer fővel.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 62 130 forintos törlesztőrészlettel és 9,74 százalékos THM-mel érhetjük el. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Lerohanták a tavakat a magyarok, milliókkal a zsebükben

Lerohanták a tavakat a magyarok, milliókkal a zsebükben

Túlzás nélkül lerohanták a nyaralók kínálati piacát a leendő vásárlók - ismertette legfrissebb elemzését az ingatlan.com, amely a Balaton és a Velencei-tó melletti települések és az érintett megyékben eladásra kínált lakóingatlanok - lakások, házak és nyaralók - kínálatát és árát vizsgálta több ezer hirdetés adatai alapján.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?