Hirdetés
Hirdetés

Hol a görögök pénze? Mi jár annak, aki évtizedekig hazudik? Ez történt ma

2015. július 14., 16:43

Megállapodtak az iráni atomprogramról, miért ment csődbe a híres rapper, miért felejtettük ez az ukránokat, elmaradhat az MKB-Budapest Bank fúzió? Napi hírösszefoglaló.

Kiegyezett a Hatok és Irán az atomprogramról szóló tárgyalásokon: folyamatosan feloldják a szankciókat, az ENSZ pedig vizsgálhatja a katonai létesítményeket. Az atomprogram ellenőrzéséért cserébe a források szerint a Hatok vállalták, hogy enyhítik az Iránt sújtó szankciókat, így felélénkülhet az ország gazdasága és olajkereskedelme, miközben az ENSZ ellenőrzi nukleáris programokat.

Hirdetés

 

---

Mennyit jelent 2 nap? Májusban az ipari termelés volumene 1,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szezonális hatásoknak most a szokásosnál nagyobb torzító szerepe volt (tavaly májusában 21, idén csak 19 munkanap volt): a munkanaphatástól megtisztított index 6,2 százalékkal emelkedett - közölte a KSH.

Forrás: KSH

---

A növényi és állati termékek termelői ára is nagyot esett egy év alatt; a krumpli féláron van, az epret viszont drágán adják idén. A KSH adatai szerint májusban a mezőgazdasági termelői árak 8,1 százalékkal maradtak el az előző év azonos időszakitól. Ezenbelül a növényi termékek ára 6,7, az élő állatok és állati termékeké 10,4 százalékkal csökkent.

Forrás: KSH / Privátbankár

---

Mi lesz a görög néppel? Huszonnégy órás munkabeszüntetést hirdetett meg a görög közalkalmazottakat tömörítő szakszervezeti szövetség szerdára. Azon a napon demonstrálnak, amelyen a parlament feltehetően szavazást tart a nemzetközi hitelezők és Görögország megállapodásáról.

Na de hova lett a görög emberek pénze? Megvan ez a pénz valahol, vagy már rég eltűnt? Részetek ebben a cikkünkben >>>

---

Mi lesz az ukránokkal? Az ukrán kormányfő szerint politikai katasztrófa"a görög válság kezelési módja. Máris érezni, hogy erősödik az ellenállás a megszorítások ellen - ha a görögök pénzt kapnak, ők miért szenvedjenek?

---

Durva pénzbüntetést kapott Spanyolország. Mintegy 6 milliárd forintra büntették az országot, amiért hamis deficitadatokat adott az uniónak a valenciai régióról. Először fordul elő, hogy a statisztikák manipulálása miatt megbírságolnak egy országot. Spanyolország 1988 és 2011 között szisztematikusan eltitkolta az egészségügyi kiadások egy részét a valenciai autonóm közösségben, ugyanakkor a tavaly indult vizsgálat megállapította: mindez nem szándékosan történt, hanem súlyos gondatlanságból.

Nem egy, háromféle kerítés is épül a magyar-szerb határon. A mintakerítésnél több technológiát is kipróbálnak, a teljes 175 kilométer hosszú kerítés várhatóan télre lesz kész.

---

Nem lesz MKB-Budapest Bank fúzió? A legkomolyabb érv az összeolvadás ellen az, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a közelmúltban állami tulajdonba került bankok eladását a korábbi három év helyett akár már egy éven belül is elképzelhetőnek tartotta. A miniszter is érzi, hogy ilyen gyorsasággal nem lehet lefuttatni a fúziót. További részletek ebben a cikkünkben olvashatók >>>>

---

Tőzsdéznek az OTP-vezérek. Több mint 364 millió forintért adott el OTP-részvényeket Pongrácz Antal, az OTP Bank Nyrt. igazgatóságának alelnöke és Bencsik László, a bank vezérigazgató-helyettese.

---

Csődöt jelentett 50 Cent. A háttérben egy csúnya ügy áll: 5 millió dollárt kell fizetnie azért, mert megosztotta és megalázó kommentekkel illette Lastonia Leviston szexvideóját.

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kissinger figyelmeztetése - katasztrofális háború törhet ki az USA és Kína között

Kissinger figyelmeztetése - katasztrofális háború törhet ki az USA és Kína között

Henry Kissinger szerint a két országnak mielőbb rendeznie kell nézeteltéréseit, különben olyan „katasztrofális háború” törhet ki, amely véresebb lenne, mint a két világháború. Az ázsiai-csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodás az USA régióbeli hegemóniájára mér komoly csapást, hiszen még olyan közeli amerikai szövetségesek is csatlakoznak a Kína által dominált szövetségbe, mint Japán és Ausztrália. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?