Hirdetés
Hirdetés

Hurrikánszezon: legalább 13 magyar érintett van

2017. szeptember 13., 07:45

Szijjártó Péter szerint hamarosan egy részük hazatérhet a katasztrófa sújtotta Szent Márton-szigetről.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

A külgazdasági és külügyminiszter közleménye szerint egy öttagú magyar család, egy nő és a remények szerint egy további férfi hagyhatja majd el a szigetet. A magyar érintetteket a kormány által bérelt gépen Curacaoóba viszik majd. Az Irma hurrikán, ahogy arról már korábban is írtunk, hatalmas pusztítást végzett a térségben, köztük a szigeten is. Szijjártó Péter hozzátette: Curacaóban biztonságban lesznek a magyar állampolgárok, konzuli segítséget kaphatnak, és ki tudják állítani a hazatérésükhöz szükséges dokumentumokat is.

A Szent Márton-szigeten összesen 13 magyar tartózkodik, akiről a külügynek tudomása van, egy háromtagú család jelezte, hogy ők megoldják saját erőből a letarolt sziget elhagyását, egy pár pedig a francia oldalon vár evakuálásra. Saint-Martin szigetének teljes területe mintegy 90 négyzetkilométer, és mintegy 77 ezren lakják. A sziget északi fele Franciaországhoz, déli része pedig Hollandiához tartozik, utóbbi Sint Maarten néven.

Hirdetés

Floridában takarítanak

Az államban hatalmas pusztítást végzett az Irma, és bár a lakók lassan visszatérhetnek a Flrodia legdélebbi csücskén fekvő Keys-szigetcsoportra, a szigetek negyede gyakorlatilag lakhatatlanná vált. A szigetcsoporton, miként Florida államban sok helyütt, kedden este még nem volt áram, az állam legnagyobb áramszolgáltatója közölte: meglehet, hogy a nyugati partvidéken szeptember 22-ig nem is sikerül helyreállítani a szolgáltatást. Miamiban az utcákról kezd visszahúzódni az áradat, de Fort Lauderdale és Jacksonville még vízben úszik. Florida több nagy repülőtere, köztük a miami nemzetközi légikikötő, ha korlátozottan is, de kedden már indított és fogadott gépeket.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

Félsz lakáshitelt felvenni? Itt van, hogyan csökkentsd a hiteltartozást

A lakáspiacot az újlakás építésre vonatkozó kedvezményes áfa, és az alacsony hitelkamat környezet is fűti. A kedvező kamatok révén a vevők 25 százaléka, az új építésű projekteknél pedig közel 40 százalék vásárol hitelből lakást. Ugyanakkor egy esetleges globális kamatemelés a hazai kamatkörnyezetre is hatással lenne.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?