Hirdetés
Hirdetés

Így nem csoda, hogy ennyire durván terjednek a kamuhírek

2017. szeptember 11., 13:09

Az utóbbi évben egyre többen informálódtak a közösségi oldalakon hírportálok helyett.

Míg Európában inkább a hírportálokról informálódnak az emberek, addig a tengerentúlon már váltottak: egy kutatás szerint az Egyesült Államok felnőtt lakosainak mintegy kétharmada a közösségi oldalakon olvas híreket – írja a Reuters. A Pew Kutatóközpont adatai szerint az amerikai felnőttek 67 százaléka legalább részben a Facebookon, a Twitteren és a Snapchaten olvassa a friss híreket, ami 5 százalékos növekedés éves szinten.

Trump-buli a Twitteren

Hirdetés

Bár az elmozdulás nem jelentős, a növekedést elsősorban a kevésbe tanult, idősebb korosztályban tapasztalták. Az 50 éven felüliek már több mint 55 százaléka olvas híreket a közösségi felületeken, ami 10 százalékos növekedés tavalyhoz képest.

Az 50 év alatti korosztályban gyakorlatilag változatlan az arány: itt a válaszadók 78 százaléka nyilatkozta, hogy ezeken a platformokon keresztül marad naprakész.  A tanulmány arra is rámutatott, hogy a főiskolai diplomával rendelkezők kevésbe használják ezeket az oldalakat ilyen célokra.

Bár a Twitter még mindig messze elmarad a Facebooktól és a Youtubetól ha hírszolgáltatásról van szó, az oldalt jelentősen fellendítette Donald Trump jelenléte, aki jelenleg a legaktívabb politikus a weboldalon.

Bekeményít a Facebook: így törlik, ha valami kamut írsz ki

Erőteljesebben kíván fellépni a Facebook az oldalon megjelenő hamis hírekkel szemben – írja a Reuters. A kezdeményezés keretében a hírfolyamban megjelenő, kérdéses hitelességű híreket egy harmadik, tényellenőrző félnek küldené el a közösségi oldal. További részletek >>>

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 31 945 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi köcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. Az Erste Most Extra személyi kölcsönt pedig 32 606 forintos törlesztőrészlettel és 12,05 százalékos THM-mel igényelhetjük. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Furcsa bírság: súlyos kartellbüntetést hozhat akár a családi beszélgetés is

Furcsa bírság: súlyos kartellbüntetést hozhat akár a családi beszélgetés is

Rendkívül aktívak voltak az elmúlt hónapokban az európai uniós és hazai versenyhatóságok, amit jól mutatnak a rekordbírságok, valamint Magyarországon a családi vállalkozások összehangolt piaci fellépése kapcsán hozott GVH döntés is.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Advertisement

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?