Hirdetés
Hirdetés

Lássuk, hogy telik Trump munkanapja – délelőtt sokat twitterezik

2019. február 13., 20:20
Cimkék
Twitter
, Donald Trump

A világ vezetőinek munkarendje időnként eltér a szokásostól, és érdekességeket rejteget. Az amerikai elnök korán kell, de igazán csak 11-kor kezd bele a munkába, persze amivel előtte foglalkozik, részben hozzátartozik az elnöki teendőkhöz. Sporttal nem sok időt tölt, és csak 4 órát alszik.

A hírhedt előd

Előfordult már a történelemben, hogy egy állam vezetőjének időbeosztása felborította országa életét. A legjellegzetesebb példa erre Sztálin volt, a szovjet birodalom rettegett ura, aki kifejezetten későn, délután kezdett bele a hatalmas birodalom irányításába, és ez késő estig zajlott, legközelebbi munkatársaival. Igen ám, de a késő esti munka során utasításokat is adott, így egy csomó hivatalnak, állami szervnek át kellett állni az esti munkavégzéshez, hogy teljesíteni tudják a vezér előírásait. Végül késő este a csapat átvonult Sztálin Moszkva melletti villájába, és rengeteg étel és főleg vodka mellett itt hozták meg a birodalom és csatlósainak legfontosabb döntéseit, igaz, ilyenkor már másoknak nem adtak munkát.

Korai kelés, délelőtti felkészülés

Nos, Donald Trump munkarendje ehhez képest egész konszolidált. Már reggel 6 előtt felkel, majd tájékozódik: elolvassa a híreket, lebonyolít 1-2 telefonhívást, találkozik kongresszusi képviselőkkel, barátokkal, tanácsadóival, kormánytagokkal. Ez még nem az igazi munka, mégis rendkívül fontos, hisz ilyenkor zajlik a szükséges tájékozódás, felkészülés a komolyabb feladatokra. Jórészt délelőtt zajlik az elnök egyik kedvenc időtöltése: véleményének világgá kürtölése a Twitteren.

Hirdetés

A nap döntő fele

A hivatalos munkanap 11-kor kezdődik, ekkor már a hírszerzés jelentéseit hallgatja meg, hisz tudni kell, min mesterkedik barát és ellenség világszerte, milyen események történnek a világpolitikában, amivel neki foglalkozni kell, esetleg gyorsan reagálni. Megbeszélést tart kabinetfőnökével, döntenek a legfontosabb ügyekben. Valamivel 1 előtt jön az ebéd, utána találkozók, esetleges médiaszereplések, beszédekre való felkészülés, valamint a nap folyamán szükséges további, elnöki hatáskörbe tartozó döntések meghozatala.

No sport, kevés alvás

Az elnök nem iktat be sportot a munkanapokon, szemben némely elődjével, akik közül többen kocogással, futással tartották fitten magukat (kétségkívül Trump nem mondható fiatalnak, 70 felett van, ezért talán nem is várható tőle). Azt mondja viszont, hogy mozog ő eleget, amikor átlohol valamelyik szomszédos épületbe, minisztériumba, nem ül egész nap a Fehér Házban.

Azt nem tudni, este mikor tér nyugovóra, de gyaníthatóan éjfél után, miután a javasolt napi 7-8 órás alvást fölöslegesnek tartja, állítása szerint ő beéri 4 órával is, sőt, egyenesen lustának tartja azokat, akik ennél lényegesen többet alszanak. Kétségtelen, hogy Trump rendkívül energikus, állandóan beszél, intézkedik, twittel, nem is véletlen, hogy sokkal többet hallunk, olvasunk róla, mint talán bármely korábbi amerikai elnökről a maguk idejében.

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 32 110 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi kölcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. Az Erste Most Extra személyi kölcsönt pedig 32 606 forintos törlesztőrészlettel és 12,05 százalékos THM-mel igényelhetjük. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Támadnak a hackerek - mennyit érnek a zsarolóvírusok és az ellopott adatok a dark weben?

Támadnak a hackerek - mennyit érnek a zsarolóvírusok és az ellopott adatok a dark weben?

A kiberbűnözés 3 billió dolláros kiadást jelentett világszerte 2015-ben, és az előrejelzések szerint ez az összeg 2021-re 6 billióra emelkedik. A kiadások alatt az incidensek utáni összes költséget értjük. Például egy zsarolóvírus esetében nem csak a váltságdíj kifizetése számít, hanem az incidens miatti termelékenységcsökkenés, számítógépek mentesítése, újratelepítése, a biztonsági szabályozás javítása, a szükséges technológiai védelmi beruházások és a vállalat hírnevét ért járulékos károk is.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?