Hirdetés
Hirdetés

Járai: szükség van a költségvetés drasztikus átalakítására

2011. február 26., 09:24

Magyarország elkötelezett amellett, hogy közpénzügyei fenntarthatóságát a költségvetési kiadások csökkentésével és átalakításával megteremtse

Magyarország elkötelezett amellett, hogy közpénzügyei fenntarthatóságát a költségvetési kiadások csökkentésével és átalakításával megteremtse - mondta Járai Zsigmond, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke a Dow Jones üzleti hírügynökségnek adott pénteki interjúban.

Járai Zsigmond úgy fogalmazott: "szükség van a költségvetés drasztikus átalakítására. Számomra úgy tűnik, a kormány megértette, hogy csökkentenie kell a kiadások összmértékét". A volt jegybankelnök elmondta: a KT-nak nem feladata véleményt nyilvánítani a kormány gazdaságpolitikájáról; a tanács azt vizsgálja, hogy a költségvetési tervek hihetőek, és hogy a terveket meg lehet-e valósítani. Ez utóbbihoz az is hozzátartozik, hogy fenntartható-e a költségvetési pálya - tette hozzá.

Járai Zsigmond szerint a kormány eddigi intézkedései "jó irányban történtek". A pozitív lépéseket nem ismerte el a piac, s mindeközben olyan intézkedések történtek, amelyek csökkentették a kiszámíthatóságot - mondta a KT-elnök.

Hirdetés

Magyarország euróövezeti csatlakozási kilátásairól szólva kijelentette: még korai megmondani, hogy mikor vezethetik be a közös valutát. "Magyarország kis nyitott gazdaság, és talán a legjobban integrált az EU-ban; Magyarországnak nincs más választása, mint bevezetni az eurót" - tette hozzá.

MTI

Raiffeisen CIB Cetelem További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Most fog lelassulni a régiós GDP-növekedés?

Most fog lelassulni a régiós GDP-növekedés?

Bár a régió GDP-bővülése uniós szinten kiemelkedő, a növekedés üteme lassulhat a következő időszakban - derül ki a Coface hitelbiztosító elemzéséből, amely szerint a közép- és kelet-európai térségben – ezen belül Magyarországon – tavaly a vállalatok körében csökkent a fizetésképtelenség aránya.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?