Hirdetés
Hirdetés

Javában zajlik a Brexit-tárgyalás – Mayék megint elfelejtettek valamit

2017. július 13., 12:06

Theresa May még mindig nem állapodott meg Gibraltárról a spanyolokkal.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

Az El Mundo című spanyol napilap szerint „egyre sürgetőbb”, hogy Spanyolország és Nagy-Britannia megállapodjon a közös fenntartású területről. Korábban ugyanis felmerült, hogy a kilépéskor és a tárgyalás megindításakor elfelejtették megbeszélni Gibraltár sorsát, az ügy körül pedig parázs vita is kialakult a két nemzet között. A 6,5 négyzetkilométeres Gibraltárról Spanyolország 1713-ban, a spanyol örökösödési háborút lezáró Utrechti Szerződésben mondott le London javára.

A lap ugyanakkor méltatta, hogy a Londonban hivatalos állami látogatáson tartózkodó VI. Fülöp spanyol király a brit parlamentben mondott beszédében "köntörfalazás nélkül" hozta szóba Gibraltár kérdését, ahogy azt 31 évvel ezelőtt apja, I. János Károly király is tette. Ez idő óta egyébként nem járt spanyol uralkodó hivatalos látogatáson a szigetországban. A király gyümölcsözőnek és gazdagnak titulálta a két ország közötti viszonyt, mindössze Gibraltár a „tüske” ebben a kapcsolatban. Mayék ugyanakkor továbbra is kerülik a téma megvitatását.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Kemény vád Putyin ellen – folytathatja-e a kormányzást az orosz elnök?

Kemény vád Putyin ellen – folytathatja-e a kormányzást az orosz elnök?

A brit külügyminiszter igen súlyos váddal illette az orosz elnököt, mégpedig azzal, hogy személyesen ő rendelte el az Angliában elkövetett idegméreg támadást egy volt orosz kettősügynök és lánya ellen. Putyin közben a vasárnapi elnökválasztásra készül, ahol népe jó eséllyel megjutalmazza egy újabb ciklussal az elmúlt tizennyolc év után.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?