Hirdetés
Hirdetés

Jövőre választások lesznek Magyarországon - ki nem találod, miről szavazunk

2018. június 23., 08:54

Bár úgy tűnhet, mintha az Európai Parlament képviselőire szavaznánk, valójában a migránsokról szavazunk majd a kormány szerint, és Sorosról. Pont, mint a magyar parlamenti választásokon.

A mostani uniós csúcstalálkozó és a jövő évi európai parlamenti választásoknak is fő kérdése lesz a migráció - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en.

Bakondi György azt mondta: amikor Magyarország még csak az uniós tagságra pályázott, kívülről úgy tűnt, hogy az Európai Unióban nincsenek viták, teljes az érdekazonosság, igazi együttműködés van. 2015, a migrációs válság kezdete óta viszont az unió megváltozott, mostanra "Soros emberei" nagy számban jelentek meg az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban, és a bizottságnak egyre aktívabb a politikai szerepvállalása.

Hirdetés

A főtanácsadó szerint a migráció meghatározó kérdéssé vált. Választ kell adni többi között arra, akarják-e a határokat őrizni, hogy ne legyenek illegális határátlépések, hogy ne lehessen a menedékjoggal visszaélni.

2019. május 26-án lesznek az európai parlamenti választások Magyarországon. A szavazás egyfordulós, csak pártok listáira lehet majd voksolni. Ilyen választások ötévente vannak; Magyarország 21 képviselőt küldhet, összesen 751-en ülnek a parlamentben.

Az uniós testületek közül egyébként a Bizottság van most leginkább a magyar kormány bögyében. Orbán Viktor épp pénteken ostorozta őket, azt mondta: zavar van az Erőben. Úgy fogalmazott: az EU működése bonyolult dolog, az Európai Parlament, az Európai Tanács és az Európai Bizottság egyensúlyán alapszik a rendszer. Zavar azért van, mert a köztük meglévő egyensúlyt most a Bizottság felrúgja. Ez eddig egy semleges, az alapjogokat védő testület volt, de néhány éve politikai testületté alakultak át - mondta Orbán.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Háború a műanyag ellen – kiakadtak a kormány döntésén

Háború a műanyag ellen – kiakadtak a kormány döntésén

A héten dőlt el, hogy a kormány nem támogatja azt a minisztériumi törvénytervezetet, amely megemelte volt a műanyag zacskók környezetvédelmi termékdíját. A Greenpeace Magyarország nem érti, miért táncolt vissza a kormány, szerintük felháborító a döntés. Petíciójukat az egyszer használatos műanyag zacskók betiltásáról már 154 ezren írták alá.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?