Hirdetés
Hirdetés

Jövőre választások lesznek Magyarországon - ki nem találod, miről szavazunk

2018. június 23., 08:54

Bár úgy tűnhet, mintha az Európai Parlament képviselőire szavaznánk, valójában a migránsokról szavazunk majd a kormány szerint, és Sorosról. Pont, mint a magyar parlamenti választásokon.

Miből finanszírozzam a cégem? Mitől lesz versenyképes egy magyar KKV és honnan szerezhet fejlesztési forrásokat? Ki viheti tovább a családi vállalkozást?
KKV-finanszírozás - égető tulajdonosi dilemmák konferencia - jelentkezzen most!

A mostani uniós csúcstalálkozó és a jövő évi európai parlamenti választásoknak is fő kérdése lesz a migráció - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en.

Bakondi György azt mondta: amikor Magyarország még csak az uniós tagságra pályázott, kívülről úgy tűnt, hogy az Európai Unióban nincsenek viták, teljes az érdekazonosság, igazi együttműködés van. 2015, a migrációs válság kezdete óta viszont az unió megváltozott, mostanra "Soros emberei" nagy számban jelentek meg az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban, és a bizottságnak egyre aktívabb a politikai szerepvállalása.

Hirdetés

A főtanácsadó szerint a migráció meghatározó kérdéssé vált. Választ kell adni többi között arra, akarják-e a határokat őrizni, hogy ne legyenek illegális határátlépések, hogy ne lehessen a menedékjoggal visszaélni.

2019. május 26-án lesznek az európai parlamenti választások Magyarországon. A szavazás egyfordulós, csak pártok listáira lehet majd voksolni. Ilyen választások ötévente vannak; Magyarország 21 képviselőt küldhet, összesen 751-en ülnek a parlamentben.

Az uniós testületek közül egyébként a Bizottság van most leginkább a magyar kormány bögyében. Orbán Viktor épp pénteken ostorozta őket, azt mondta: zavar van az Erőben. Úgy fogalmazott: az EU működése bonyolult dolog, az Európai Parlament, az Európai Tanács és az Európai Bizottság egyensúlyán alapszik a rendszer. Zavar azért van, mert a köztük meglévő egyensúlyt most a Bizottság felrúgja. Ez eddig egy semleges, az alapjogokat védő testület volt, de néhány éve politikai testületté alakultak át - mondta Orbán.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Bizonytalan nyugdíjas évek: a gyerek támogatása nélkül nem megy

Bizonytalan nyugdíjas évek: a gyerek támogatása nélkül nem megy

Ma már egyáltalán nem mondható, hogy a lakosság nyugodt lenne nyugdíja felől, amit az is mutat, hogy egyre nagyobb hangsúlyt kap a nyugdíjas szülők támogatása. Egy friss kutatás most arra világított rá, hogy a fiatal, 18-29 éves korosztály döntő többsége arra készül, hogy anyagilag segítse nyugdíjas szüleit.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?