Hirdetés
Hirdetés

Kalifornia: Trump orrhosszal vezet az adománygyűjtésben

2019. július 19., 12:08

Trump eddig 3,2 millió dollárnyi adományt gyűjtött össze a demokrata elkötelezettségéről híres Kalifornia államban, többet, mint a 2020-as elnökségért induló fő demokrata riválisai, Joe Biden és Bernie Sanders.

Donald Trump amerikai elnök a washingtoni Fehér Ház rózsakertjében 2017. június 1-jén bejelenti, hogy kilépteti az Egyesült Államokat a 2015 végén Párizsban aláírt nemzetközi klímavédelmi egyezményből. 
Fotó: MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais
Fotó: MTI/AP/Pablo Martinez Monsivais

Kalifornia polgárai eddig már jóval nagyobb összegű adománnyal támogatták a 2020-as elnökjelöltségért újra ringbe szálló Donald Trumpot, mint demokrata riválisait – írja a The Guardian. A jelenség azért is figyelemre méltó, mivel ez az az állam, amelyik eddig 50 alkalommal perelte be a Trump-adminisztrációt és függetlenségét is előszeretettel hangoztatja minden alkalommal.

Az újrázó republikánus elnökjelölt az év eleje óta 3,2 millió dollárnyi adományt kalapozott össze, és így olyanokat kőrözött le, mint a korábbi alelnök, Joe Biden, valamint Bernie Sanders és Elizabeth Warren demokrata szenátorok. A kampányfinanszírozási adatokat egy Kalifornia közéletére fókuszáló non-profit szervezet, a CalMatters hozta nyilvánosságra.

Hirdetés

Érdekes adat, hogy az adományok nagy többsége, több mint 90 százaléka olyanoktól érkezett, akik kevesebb, mint 100 dollárral segítették Trump kampányát, persze az is igaz, hogy a nagy támogatók, Beverly Hillsben, Orange megyében és San Diego-ban egyenként jelentős összegekkel járultak hozzá a kampányhoz.

Trump jó szereplése a kis adományozók körében azért is feltűnő, mivel fő demokrata riválisa, Bernie Sanders Kaliforniában eddig mindössze 2,2 milliót tudott támogatóitól összekalapozni, és az adományoknak kevesebb, mint 90 százaléka érkezett olyanoktól, akik egyenként kevesebb, mint 100 dollárral segítették a jelölt indulását.

A demokraták ugyanakkor továbbra is szilárd bázissal rendelkeznek Kaliforniában, hiszen az összes demokrata jelölt együttvéve mintegy 26 millió dollárt gyűjtött össze adományokból, de Trump pozíció is erősek az államban, legalább is ezt mutatják a mostani számok.

A CalMatters által nyilvánosságra hozott számok után persze a hivatalos adatokra még várni kell, hiszen a jelöltek még csak július 15-án nyújtották be az adományokról készült beszámolókat a Szövetségi Választási Bizottsághoz.

Cetelem MKB Cib További ajánlatok

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Történelmi hozammélység Magyarországon – kiszorítanák a külföldieket, mégis nyomulnak?

Történelmi hozammélység Magyarországon – kiszorítanák a külföldieket, mégis nyomulnak?

Történelmi mélységben a magyar tíz éves államkötvény-hozam, ahogy a német is és még több más ország kötvényhozama. A külföldiek kezében levő forintos államkötvények állománya négy éves csúcson van, az átlagos futamidő pedig minden eddiginél magasabb. Annak ellenére, hogy az állam inkább a lakossági befektetőket édesgeti magához, a külföldiek is vesznek.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?