Hirdetés
Hirdetés

Kapott egy méretes gyomrost, de nem mond le Orbán Viktor barátja

2018. október 15., 12:35

Bár a CSU 1950 óta nem szerepelt olyan rosszul Bajorországban, mint a tegnapi választáson, a párt elnöke a posztján marad.

Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök és Orbán Viktor miniszterelnök a Keresztényszociális Unió (CSU) CSU parlamenti képviselői tanácskozásának második napján tartott sajtótájékoztatón a bajorországi Seeon kolostor udvarán 2018. január 5-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Horst Seehofer és Orbán Viktor közös sajtótájékoztatója Bajorországban 2018. január 5-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Horst Seehofer hétfőn a jövőjét vitató újságírói kérdésre csak annyit válaszolt, hogy nem fog vitát nyitni a saját személyéről. A 69 éves politikus 2008 óta vezeti a Keresztényszociális Uniót (CSU), és Orbán Viktor miniszterelnök egyik fő szövetségesének számít Nyugat-Európában.

A párt elnöksége egyúttal ismét Markus Södert jelölte a bajor miniszterelnöki posztra – Söder 2018 márciusa óta tölti be ezt a tisztséget.

Hirdetés

A CSU ugyan 37 százalékos szavazataránnyal megnyerte a vasárnapi bajorországi választásokat, de több mint tíz százalékot gyengült 2013 óta, és 1950 óta nem ért el ilyen rossz eredményt. (Akkor a voksok 27 százalékát szerezte meg.)

A bajor választásokról szóló háttéranyagunkat itt olvashatja.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Óriásit lehetett bukni, és szóltunk is időben

Óriásit lehetett bukni, és szóltunk is időben

Hosszas oldalazás után meredek zuhanásba váltott a bitcoin árfolyama, és a többi kriptodeviza is gyors ütemben veszít értékéből, némelyik már századrészét sem éri annak, amit legnagyobb mániában elért. A piacon hosszú távon mindig a fundamentumok számítanak, és ez most úgy tűnik, itt is kezd érvényesülni.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?