Hirdetés
Hirdetés

Kapott egy méretes gyomrost, de nem mond le Orbán Viktor barátja

2018. október 15., 12:35

Bár a CSU 1950 óta nem szerepelt olyan rosszul Bajorországban, mint a tegnapi választáson, a párt elnöke a posztján marad.

Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök és Orbán Viktor miniszterelnök a Keresztényszociális Unió (CSU) CSU parlamenti képviselői tanácskozásának második napján tartott sajtótájékoztatón a bajorországi Seeon kolostor udvarán 2018. január 5-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Horst Seehofer és Orbán Viktor közös sajtótájékoztatója Bajorországban 2018. január 5-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Horst Seehofer hétfőn a jövőjét vitató újságírói kérdésre csak annyit válaszolt, hogy nem fog vitát nyitni a saját személyéről. A 69 éves politikus 2008 óta vezeti a Keresztényszociális Uniót (CSU), és Orbán Viktor miniszterelnök egyik fő szövetségesének számít Nyugat-Európában.

A párt elnöksége egyúttal ismét Markus Södert jelölte a bajor miniszterelnöki posztra – Söder 2018 márciusa óta tölti be ezt a tisztséget.

Hirdetés

A CSU ugyan 37 százalékos szavazataránnyal megnyerte a vasárnapi bajorországi választásokat, de több mint tíz százalékot gyengült 2013 óta, és 1950 óta nem ért el ilyen rossz eredményt. (Akkor a voksok 27 százalékát szerezte meg.)

A bajor választásokról szóló háttéranyagunkat itt olvashatja.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a Budapest Bank Online Prémium kölcsönének törlesztőrészlete 60 596 forint, a THM 7,90 százalék. A CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 62 130 forintos törlesztőrészlettel és 9,74 százalékos THM-mel érhetjük el. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvédte Orbán Viktort egy vezető német politikus

Megvédte Orbán Viktort egy vezető német politikus

Horst Seehofer szerint a magyar kormányfő néha ugyan túlzásokba esik, de ettől még demokrata politikus, akinek figyelemreméltó múltja van. A német belügyminiszter, a CSU egykori elnöke a Neue Zürcher Zeitungnak arról is beszélt, hogy a menekültpolitika Európa Achilles-sarka. A német kormány a héten újabb menekültügyi szigorításokról döntött, és csökkentené a menedékkérők ellátását.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Az Európai Parlament megszavazta az óraátállítás eltörlését. Ön szerint a téli vagy a nyári időszámítás maradjon érvényben Magyarországon 2021-től?