Hirdetés
Hirdetés

Kapott egy méretes gyomrost, de nem mond le Orbán Viktor barátja

2018. október 15., 12:35

Bár a CSU 1950 óta nem szerepelt olyan rosszul Bajorországban, mint a tegnapi választáson, a párt elnöke a posztján marad.

Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök és Orbán Viktor miniszterelnök a Keresztényszociális Unió (CSU) CSU parlamenti képviselői tanácskozásának második napján tartott sajtótájékoztatón a bajorországi Seeon kolostor udvarán 2018. január 5-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Horst Seehofer és Orbán Viktor közös sajtótájékoztatója Bajorországban 2018. január 5-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Horst Seehofer hétfőn a jövőjét vitató újságírói kérdésre csak annyit válaszolt, hogy nem fog vitát nyitni a saját személyéről. A 69 éves politikus 2008 óta vezeti a Keresztényszociális Uniót (CSU), és Orbán Viktor miniszterelnök egyik fő szövetségesének számít Nyugat-Európában.

A párt elnöksége egyúttal ismét Markus Södert jelölte a bajor miniszterelnöki posztra – Söder 2018 márciusa óta tölti be ezt a tisztséget.

Hirdetés

A CSU ugyan 37 százalékos szavazataránnyal megnyerte a vasárnapi bajorországi választásokat, de több mint tíz százalékot gyengült 2013 óta, és 1950 óta nem ért el ilyen rossz eredményt. (Akkor a voksok 27 százalékát szerezte meg.)

A bajor választásokról szóló háttéranyagunkat itt olvashatja.

Indítsd be az évet 1,5 millió forinttal

Ne fizess feleslegesen többet a kölcsönért, csak mert nagyobb összegre lenne szükséged. Személyi kölcsön kalkulátorunkkal megtalálod a legkedvezőbb kölcsönajánlatokat! Nézzük a törlesztőrészlet nagysága alapján, mit kínálnak a bankok, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapos futamidővel: a törlesztőrészlet-alapú rangsor szerint az egyik legkedvezőbb ajánlatot a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne jelenti, hiszen itt a törlesztőrészlet havonta 30 327 forint (THM: 8,17%), és csak pár forinttal kell havonta többet fizetni a Raiffeisen Bank személyi kölcsönéért, hiszen itt 30 379 forint a törlesztőrészlet (THM: 8,97%), míg a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne havonta 32 067 forintba kerül (THM: 10,50%), az Erste Most Extra személyi kölcsön pedig 32 606 forintos törlesztőrészlet mellett igényelhető (THM: 12,35%). További ajánlatok érdekelnek? Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és találd meg a legjobb ajánlatot!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Milliók emelkedtek ki a nyomorból - visszatért a múlt baljós árnyéka

Milliók emelkedtek ki a nyomorból - visszatért a múlt baljós árnyéka

Az ázsiai nagyhatalom gazdasága óriásit fejlődött az elmúlt évtizedekben, ám tavaly hirtelen úgy belassult a növekedés, amilyenre közel harminc éve nem volt példa. A hosszú ideig tartó dübörgés annak volt köszönhető, hogy a kínai munkások egy része mert váltani, kockáztatni, és miután kaptak némi teret az államtól a szabad mozgásra, megcsinálták a szerencséjüket: szalagmunkásból gyárigazgatókká váltak.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?