Hirdetés
Hirdetés

Megsérült egy amerikai hadihajó

2017. június 17., 11:20

Egy amerikai romboló egy Fülöp-szigeteki zászló alatt futó kereskedelmi hajóval ütközött a Tokió-öbölben, 7 tengerész eltűnt, 3 megsérült.

A japán parti őrség szerint a hadihajó komoly károkat szenvedett és részben elárasztotta a víz, de nem áll fenn az elsüllyedés veszélye. A másik hajó, egy konténerszállító, melyet egy japán cég bérel koreai legénységgel, kisebb mértékben sérült meg, ami érthető, hiszen háromszor akkora, mint a hadihajó, amely 1080 konténert szállított Nagoyából Tokióba.

A Tokió-öböl környéke rendkívül nagy forgalmú hajózási útvonal, Japán két legnagyobb konténerkikötője, Tokió és Yokohama közelíthető meg innen. A Reuters szerint a nemzetközi hajózási szabályok nem írják elő, melyik hajónak van elsőbbsége, de azt szabályozzák, hogyan adjanak jelzéseket egymásnak, és hogyan figyeljék, milyen hajók tartózkodnak a közelben.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A tanárokat lelövik, ugye? – Trump megint remekelt

A tanárokat lelövik, ugye? – Trump megint remekelt

Az iskolai erőszakot a tanárok felfegyverzésével oldaná meg az extravagáns ötleteiről ismert Donald Trump, pedig a problémát lehet, hogy épp a túl sok fegyver okozza. Ha fegyvert viselnének, először alighanem épp a tanárokat lőnék le. Milyen egyéb megoldások képzelhetőek el?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?