Hirdetés
Hirdetés

Keresztbe tettek Trumpnak – lehetetlen feladatot kapott?

2018. július 12., 12:08

Szinte lehetetlen, hogy a kitűzött határidőig minden családot tudjanak egyesíteni.

Az amerikai szövetségi bíróság úgy tűnik, teljesen keresztbe tett Trump tervezett bevándorlási intézkedéseinek, a san diegoi bíróság ugyanis arra kötelezte a kormányzatot hogy egyesítsék a mexikói határnál szétválasztott családokat. A Trump-adminisztráció most ködös bejelentést tett, miszerint minden öt év alatti gyerek visszakerülhet gondozóihoz – amennyiben jogosultak erre - írja a Reuters.

A szövetségi bíró szerint a kijelentés zavaros, és pontosan tudják, hogy a kormány elmaradásban van az eredeti határidőtől. A családegyesítési folyamatokat a tervek szerint máig kellett volna végrehajtani, a kormány szerint azonban néhány fiatalkorút nem lehet visszaadni családjának, mivel szüleiket azóta deportálták, vagy eljárás zajlik ellenük. Az ítélet szerint a mai napig minden öt év alattinak, július 26-ig pedig az összes kiskorúnak vissza kell térnie törvényes gondozóihoz.

Hirdetés

Nem tudják tartani a határidőt

A Fehér Ház szerint a „zéró toleranciás” határellenőrzések során mintegy 2300 gyermeket választottak el családjuktól, ennek azonban véget vetettek az intenzív tüntetéseknek köszönhetően. Az Amerikai Polgári Szabadságjogok Uniója (ACLU) szerint a kormány még a közelébe sincs, hogy minden 5 év alattit visszajuttasson szüleihez, állításuk szerint a vezetés nem osztott meg konkrét adatokat az eddig elért eredményekkel kapcsolatban.

Megakadályozták Trump lelketlen tervét

A bíróság nem engedélyezi a fiatalkorúak hosszútávú elzárva tartását. Tovább >>>

A botrányos intézkedések óta többször is módosították az egyesítéssel kapcsolatos várakozásokat, legutóbb kedden tettek közzé nyilatkozatot, aszerint eddig 4 gyermek került vissza szüleihez, 34 további pedig csütörtökig követi példájukat. A várakozások szerint Trump kormányának igencsak nehéz lesz július 26-ig a fennmaradó több mint 2000 gyermeket visszajuttatni családjaikhoz.

Az amerikai elnök a többek mellett a demokrata pártot kritizálta Twitter-bejegyzésében, amiért nem kívánják megjavítani a „hibás bevándorlási rendszert”. A bírák irányítanak mindent, az illegális bevándorlók pedig tisztában vannak ezzel, csak kihasználják a gyerekeket! – írta.

Ha a kormánynak nem sikerül tartania a határidőt, az ACLU büntető intézkedéseket is mérhet a kormányzatra. A Fehér Ház reakciójában kifejtette, hogy a háttérellenőrzések procedúrája jelentősen lassítja a szülői viszony megállapítását és a családtagok felkutatását.

Betelt a pohár: Trump ellen fordult saját országa

Finoman szólva is ellentmondásos rendeletet hozott az amerikai elnök a bevándorló családok szétválasztásának ratifikálásával. Trumpot számos állam egyszerre perelte be a kegyetlen és törvényellenes hozzáállásáért, a fiatalokat ugynis nem tarthatják fogva pár napnál tovább. Az elnök kitart a zéró tolerancia mellett és továbbra is hangsúlyozza: senkit nem fogadnak be, aki illegálisan érkezett az USA-ba. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

1,5 millió forint jól jönne? Találd meg a legjobb ajánlatot!

Előrébb tudsz lépni 1,5 millió forinttal? Találd meg a tucatnyi ajánlat közül a legjobb hitelt személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével! Ha 60 hónapos futamidőre vennél fel 1,5 millió forintot és számít a törlesztőrészlet nagysága, ezek a legkedvezőbb ajánlatok a kalkulációk szerint: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönével 30 327 forintos havi törlesztőrészlet és 8,17 százalékos THM mellett vehetjük fel a kölcsönt. A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét 30 379 forintos törlesztőrészlettel, 8,97 százalékos THM-mel igényelhetjük. 31 945 forint a Budapest Bank Online Prémium személyi köcsönének törlesztőrészlete 10,50 százalékos THM mellett. Az Erste Most Extra személyi kölcsönt pedig 32 606 forintos törlesztőrészlettel és 12,05 százalékos THM-mel igényelhetjük. További ajánlatok érdekelnek, esetleg nagyobb hitelösszeg? Használd ezt a hitelkalkulátort!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

Még hogy válság? Kitűnő hete volt Amerikának

A múlt év őszén komoly esés indult az amerikai tőzsdéken, amely decemberben összeomlásba torkollott. Nem csak a befektetők estek pánikba, hanem amerikai kormányzati tényezők is, sőt, maga a jegybank szerepét betöltő Fed is. Nos, mindez csak ijesztés volt, a héten az árfolyamok immár az őszi szintekre emelkedtek.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Advertisement

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szerint mi lesz a Brexitből?