Hirdetés
Hirdetés

Kiakadt a Brexit-miniszter: rémképekkel riogatnak?

2018. február 20., 13:21

Felejtsük már el a sötét jövőt, Nagy-Britannia nem lesz „Mad Max-ország”.

A Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter, David Davis elmondása szerint Nagy-Britannia a kilépést követően nem fog valamilyen „sötét jövőképű fikcióból előlépő” országgá zülleni. Davis Bécsben, egy üzleti rendezvényen szólalt fel, ahol megpróbálta meggyőzni a hallgatóságot arról, hogy a Brexit után sem kell számítani a hagyományos brit jogrend olyan jellegű összeomlására, mint amilyent az apokaliptikus jövőképet felvázoló ausztrál mozifilmsorozat ábrázol. Mindezt azután, hogy Theresa May részletes listát közölt arról, hogy pontosan hogyan képzelné el a szétválást - ez alapján pedig, lássuk be, nem nehéz egy Mad Max díszlethez hasonlítani Nagy-Britanniát.

Davis szerint léteznek, de alaptalanok azok a félelmek, hogy a Brexit utáni Nagy-Britannia "lefelé induló angolszász versengésbe" kezdene az Európai Unióval például a versenyszabályozásban. Elmondása szerint az Egyesült Királyság sosem lesz olcsóbb, mint Kína, soha nem lesz annyi nyersanyaga, mint Brazíliának, de ezt éppen a minőség, a szolgáltatási színvonal, az intellektuális tartalom növelésével lehet ellentételezni, fűzte hozzá Davis.

Hirdetés

Fejreállt a világrend: a magyarok nélkül vitatták meg Európa jövőjét

A világ biztonságpolitikai szakértői és politikai vezetői megvitatták napjaink eszkalálódó feszültségeit. A kulcsfontosságú fórumon hazánk egyetlen emberrel sem képviseltette magát. A Kreml képviselője keményen kritizálta a NATO-t és az EU-t, amelyek szerint nem befogadó, hanem kirekesztő intézmények, hiszen Moszkvát Európán kívülre akarják tolni. Káncz Csaba jegyzete. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

Megvan a magyarok kedvence – te szoktál náluk vásárolni?

A GKI Digital 2015 óta készít nyilvános rangsort a magyar piac legnagyobb online kiskereskedőiről. A végleges sorrend alapját a GKI Digital forgalmi modellezése adta. A becsléseket ez alkalommal is pontosította a kutatócég a lakossági vásárlási szokásokat vizsgáló felmérések eredményeivel, valamint kereskedői riportok tényadataival.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?