Hirdetés
Hirdetés

Kiakadt a Brexit-miniszter: rémképekkel riogatnak?

2018. február 20., 13:21

Felejtsük már el a sötét jövőt, Nagy-Britannia nem lesz „Mad Max-ország”.

Ingyenes KKV Növekedés konferencia: március 27.
Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna? Mire figyeljünk a nemzetközi piacra lépésnél, mik a buktatók? Hasznos tippek valódi exportáló kkv-któl.
Előadók: Rákossy Balázs, NGM - Oszkó Péter, OXO Labs - Búza Éva, Garantiqa - Bársony Farkas, AmCham - és még sokan mások.  Regisztráljon most! >>

A Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter, David Davis elmondása szerint Nagy-Britannia a kilépést követően nem fog valamilyen „sötét jövőképű fikcióból előlépő” országgá zülleni. Davis Bécsben, egy üzleti rendezvényen szólalt fel, ahol megpróbálta meggyőzni a hallgatóságot arról, hogy a Brexit után sem kell számítani a hagyományos brit jogrend olyan jellegű összeomlására, mint amilyent az apokaliptikus jövőképet felvázoló ausztrál mozifilmsorozat ábrázol. Mindezt azután, hogy Theresa May részletes listát közölt arról, hogy pontosan hogyan képzelné el a szétválást - ez alapján pedig, lássuk be, nem nehéz egy Mad Max díszlethez hasonlítani Nagy-Britanniát.

Davis szerint léteznek, de alaptalanok azok a félelmek, hogy a Brexit utáni Nagy-Britannia "lefelé induló angolszász versengésbe" kezdene az Európai Unióval például a versenyszabályozásban. Elmondása szerint az Egyesült Királyság sosem lesz olcsóbb, mint Kína, soha nem lesz annyi nyersanyaga, mint Brazíliának, de ezt éppen a minőség, a szolgáltatási színvonal, az intellektuális tartalom növelésével lehet ellentételezni, fűzte hozzá Davis.

Hirdetés

Fejreállt a világrend: a magyarok nélkül vitatták meg Európa jövőjét

A világ biztonságpolitikai szakértői és politikai vezetői megvitatták napjaink eszkalálódó feszültségeit. A kulcsfontosságú fórumon hazánk egyetlen emberrel sem képviseltette magát. A Kreml képviselője keményen kritizálta a NATO-t és az EU-t, amelyek szerint nem befogadó, hanem kirekesztő intézmények, hiszen Moszkvát Európán kívülre akarják tolni. Káncz Csaba jegyzete. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Gyengélkednek a németek meg mi is, zuhan a török líra

Gyengélkednek a németek meg mi is, zuhan a török líra

A békés pénteki amerikai zárás után ma lefelé tartanak a tőzsdék, különösen a német DAX, valamint a hazai index. Az OTP és a Richter esnek nagyot, a Telekom azonban emelkedik. Lefelé tart a Konzum, az Appeninn és az Opus is. Új mélyponton a török líra, esik az arany és az olaj.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?