Hirdetés
Hirdetés

Kiderült, mennyivel kapnak több pénzt a nyugdíjasok novemberben - te mire költöd?

2017. október 16., 11:48

Nem csak a korhatáron felüli nyugdíjasok kapják meg a nyugdíjprémiumot.

MTI Fotó: Varga György
MTI Fotó: Varga György

Nemcsak a nyugdíjkorhatárt betöltött idősek, hanem a fiatalabb, nyugdíjszerű ellátásban részesülők is megkapják novemberben a nyugdíjprémiumot a kormány legutóbbi ülésén hozott döntés értelmében - jelentette be az emberi erőforrások minisztere.

Balog Zoltán az idősek világnapja alkalmából mondott beszédében megerősítette: a nyugdíjprémiumot és az egyszeri kiegészítést is a novemberi nyugdíjakkal együtt fizetik ki.

Hirdetés

Az intézkedés 2 millió 750 ezer embert érint; például azokat is, akiknek az ellátását a nyugdíj alapján számítják, köztük a megváltozott munkaképességűeket vagy a fogyatékossági ellátásban részesülőket, a politikai rehabilitáltakat, az özvegyi nyugdíjasokat. Átlagnyugdíjjal számolva novemberben 24 ezer forinttal többet kapnak az érintettek - jelezte a miniszter.

Lesz vajon Erzsi is?

Hogy kapnak-e a nyugdíjasok idén is Erzsébet-utalványt, azt még nem tudni – mondta egy korábbi Kormányinfón Lázár János. A gazdaság jól teljesít, ebből a nyugdíjasok is részesülni fognak: a törvényi kötelezettségeknek megfelelően emelik a nyugdíjakat, novemberben (januárig visszamenőleg) nyugdíjprémiumot és egyszeri nyugdíjkorrekciót fizetnek.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Végre elkezdtünk bátrabban vásárolni - erre egyből megpróbálnak becsapni

Az internetes kereskedelem háromszor olyan gyors tempóban bővül, mint a hagyományos - egyre gyakrabban vásárolunk hazai és külföldi weboldalakról, online áruházakból. De honnan tudhatjuk, hogy nem vernek át? Miről ismerszik meg a csaló webshop, mobilapp, hamis reklám? Ha mégis horogra akadtunk, mi a teendőnk?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön fektetne pénzt bitcoinba vagy más kriptodevizába?