Hirdetés
Hirdetés

Kimondták: az USA már nem a bevándorlók országa

2018. február 23., 08:17

A bevándorlási hivatal szerint az USA többé már nem a bevándorlók nemzete, így alapdokumentumából törölte is az erre utaló kifejezéseket.

Az amerikai bevándorlási hivatal nyilvánosságra hozta új alapokmányát, amelyből kihagyta azt a részt: az Egyesült Államok a bevándorlók országa. Az új dokumentum  leírja: az Egyesült Államok Állampolgársági és Bevándorlási Szolgálata megőrizve sérthetetlenségét, valamint hatékonyan és korrekten elbírálva a bevándorlás előnyeit, a nemzet törvényes bevándorlási rendszerét segíti, miközben oltalmazza az amerikaiakat, gondoskodik a haza biztonságáról, és tiszteletben tartja értékrendünket.

U.S. Citizenship and Immigration Services administers the nation’s lawful immigration system, safeguarding its integrity and promise by efficiently and fairly adjudicating requests for immigration benefits while protecting Americans, securing the homeland, and honoring our values.

Hirdetés

A korábbi alapokmány szerint az USCIS azzal teljesíti be Amerikának bevándorlónemzet voltára tett ígéretét, hogy pontos és hasznos információkat szolgáltat ügyfeleinek, biztosítja nekik a bevándorlás és az állampolgárság előnyeit, elősegíti az állampolgári öntudat kialakítását és annak megértését, valamint gondoskodik bevándorlási rendszerünk tisztességéről.

USCIS secures America’s promise as a nation of immigrants by providing accurate and useful information to our customers, granting immigration and citizenship benefits, promoting an awareness and understanding of citizenship, and ensuring the integrity of our immigration system.

A hivatal igazgatója, L Francis Cissna körlevélben kommentálta a változtatást a munkatársak felé: azt hiszem, hogy ez az egyszerű, egyenes közlemény világosan meghatározza ügynökségünk szerepét országunk törvényes bevándorlási rendszerében, és azt az elkötelezettséget is, amellyel az amerikai népnek tartozunk. A körlevélben azonban arról nem esik szó, hogy az új alapokmányból miért maradtak ki a "bevándorlók nemzete" és az "Amerika mint bevándorlónemzet" kifejezések.

Trump beadta a derekát - óriási fordulat készül Amerikában?

Az Egyesült Államokban törvényjavaslat készül a fegyvervásárlás szigorításáról, Donald Trump elnök is támogatja. A Fehér Ház helyettes szóvivője, Raj Shah közleményben jelentette be, hogy az elnök támogatja azon erőfeszítéseket, amelyek a szövetségi ellenőrzési rendszer javítását célozzák fegyvervásárlás előtt. Részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Annyi olaj kerül felszínre az óriás kitermelőhelyen, hogy nem tudják elszállítani

Annyi olaj kerül felszínre az óriás kitermelőhelyen, hogy nem tudják elszállítani

A legnagyobb amerikai palaolaj-kitermelő környéken, Nyugat-Texasban olyan ütemben növekszik a kitermelés, hogy rövidesen eléri azt a limitet, amit csővezetéken el tudnak szállítani, mondhatni, ami a csövön kifér. Egy évig most kénytelenek lesznek a földben hagyni a többletet, az OPEC legnagyobb örömére.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?