Hirdetés
Hirdetés

Kínos vereség: ott verték meg Trumpékat, ahol a legjobban fáj

2018. március 14., 08:32

2016-ban még agyonverte Pennsylvaniában Trump a demokratákat, azóta fordult a kocka - most demokrata képviselőt választottak, ha csak egy hajszállal is.

A pennsylvaniai keddi képviselői pótválasztáson egy hajszállal, alig 0,2 százalékkal győzött a demokrata párti jelölt, Conor Lamb: a voksok 49,8 százalékát szerezte meg, míg a republikánus Rick Saccone - aki mellett a múlt szombaton Donald Trump elnök kampányolt - 49,6 százalékot A Pittsburgh környékén lévő választókerületben azért került sor pótválasztásra, mert tavaly ősszel magánéleti botránya miatt lemondott a republikánus Tim Murphy képviselő. (Murphy látszólag harcos abortuszellenes politikus, ám kiderült: a magánéletében korántsem annyira konzervatív. Szeretője volt, akit épp abortuszra próbált rábeszélni, amikor kiderült, hogy terhes.)

A republikánus vereség különösen fájdalmas lehet Donald Trumpnak: ebben a kongresszusi választókerületben a 2016-os elnökválasztáson több mint húsz százalékkal több szavazatot kapott, mint demokrata párti vetélytársa, Hillary Clinton, s azóta ezt a vidéket "Trump-országnak" is nevezik az amerikai sajtóban.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Sokk a klímacsúcson: Trump, Putyin és az arabok kisiklatták a tárgyalásokat

Sokk a klímacsúcson: Trump, Putyin és az arabok kisiklatták a tárgyalásokat

Az USA-Oroszország-Szaúd-Arábia-Kuvait négyes együtt torpedózta meg az októberi klímajelentést. Rajtuk kívül minden résztvevő ország támogatta a dokumentumot, de a különutasok elérték, hogy a klímaügyi csúcstalálkozó konszenzus híján nem tudja kötelező érvényűvé tenni a riasztó jövőképet festő tanulmány klímamentő javaslatait.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?