Hirdetés
Hirdetés

Kínos vereség: ott verték meg Trumpékat, ahol a legjobban fáj

2018. március 14., 08:32

2016-ban még agyonverte Pennsylvaniában Trump a demokratákat, azóta fordult a kocka - most demokrata képviselőt választottak, ha csak egy hajszállal is.

A pennsylvaniai keddi képviselői pótválasztáson egy hajszállal, alig 0,2 százalékkal győzött a demokrata párti jelölt, Conor Lamb: a voksok 49,8 százalékát szerezte meg, míg a republikánus Rick Saccone - aki mellett a múlt szombaton Donald Trump elnök kampányolt - 49,6 százalékot A Pittsburgh környékén lévő választókerületben azért került sor pótválasztásra, mert tavaly ősszel magánéleti botránya miatt lemondott a republikánus Tim Murphy képviselő. (Murphy látszólag harcos abortuszellenes politikus, ám kiderült: a magánéletében korántsem annyira konzervatív. Szeretője volt, akit épp abortuszra próbált rábeszélni, amikor kiderült, hogy terhes.)

A republikánus vereség különösen fájdalmas lehet Donald Trumpnak: ebben a kongresszusi választókerületben a 2016-os elnökválasztáson több mint húsz százalékkal több szavazatot kapott, mint demokrata párti vetélytársa, Hillary Clinton, s azóta ezt a vidéket "Trump-országnak" is nevezik az amerikai sajtóban.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Balaton helyett a Velencei-tónál vennél nyaralót? Ennyiért találsz

Balaton helyett a Velencei-tónál vennél nyaralót? Ennyiért találsz

Az idei nyár egyelőre szeszélyes arcát mutatja, mégis ezekben a hetekben, hónapokban pörög leginkább a nyaralóvásárlás. A Balaton mellett kedvelt célterület a Velencei-tó környéke, amely elsősorban Budapesthez való közelségének köszönhető, így akár lakhatási szándékkal is megfontolandó lehetőség az ingatlanvásárlás.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?